plan pracy z dzieckiem - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 sty 2012, 11:42

Czy macie już opracowane plany pracy z dzieckiem?
~Asiek

Napisano: 23 sty 2012, 15:21

WITAM, ZASTANAWIAM SIĘ WŁAŚNIE NAD TYM.JAK KTOŚ MA OPRACOWANY PLAN TO PROSZĘ O POMOC.Z RESZTA ZANIM OPRACUJE SIE Z DANA RODZINA I ASYSTENTEM RODZINY PLAN POMOCY DZIECKU NALEZY WCZESNIEJ ZNAC PLAN POMOCY RODZINIE NA PODST. ART 47 UST 1 PKT LIT E. ( ART 15 UST 1 PKT 1 I2 ORAZ UST 3).NATOMIAST JEŚLI NIE MA TO NA PODST ART 33 UST 1 . CO Z RODZINAMI W KTÓRYCH DZIECI JUZ SĄ? PRZECIEZ NIE MAJA PLANU PRACY Z ASYSTENTEM RODZINY. CZY WYSYŁAĆ DO ops-ÓW PISMA O PRZESŁANIE PLANU PRACY Z RODZINA?NIE MAM POJĘCIA, A JAK W UWAŻACIE BO JA JUZ SIĘ POGUBIŁAM.
~Aga

Napisano: 23 sty 2012, 23:17

A jeśli rodzina biologiczna nie ma przypisanego asystenta?
~Mania30

Napisano: 24 sty 2012, 14:16

jeśli rodzina nie przypisanego asystenta rodziny to wg. tych nowych rodziny i braku możliwości stworzenia planu pomocy rodzinie przez asystenta rodziny - to art 33 - dążenie do przysposobienia dziecka. aaaaa.....to w ogóle nie wiem co ze starymi rodzinami które trwają krócej niż 3 lata, przeciez wcześniej nie było potrzeby tworzenia planu pomocy rodzinie.
~Aga

Napisano: 24 sty 2012, 16:59

Jeśli nie ma asystenta to piszecie plan pomocy rodzinie bez asystenta. i piszecie o tym po zespole do sądu.
~ale jaja

Napisano: 25 sty 2012, 13:32

jak plan pracy pisze OPS czyli pracownik socjalny ops robi wywiad środowiskowy i wnioskuje do dyrektora ops o przyznanie asystenta rodziny i ten wraz z pracownikiem socj. pisze ten plan. My zajmujemy się pomocą dziecku umieszczonemu poza rodziną i współpracujemyz asystentem w celu powrotu do rodziny naturalnej, jak nie ma takowego to piszę pismo do ops i dopiero jak odpisza ze nie ma planu nie ma asystenta to robię to przy współpracy innych osób w zależności od potrzeb dziecka
~Aga

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x