co z wychowankami samookaleczonymi?

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~kama

co z wychowankami samookaleczonymi?

Post autor: ~kama »

mam pytanie jak w Waszych placówkach radzicie sobie z wychowankami samookaleczającymi się?dzwonicie po pogotowie,zawozicie do szpitala czy moze nie robicie nic?:)
~Damian

Re: co z wychowankami samookaleczonymi?

Post autor: ~Damian »

pogotowie,
~lex

Post autor: ~lex »

pogotowie i psychiartyk, na obserwację
~selin

Post autor: ~selin »

wysyłamy wychowanka do szpitala psychiatrycznego
~casus

Post autor: ~casus »

zależy od skali okaleczenia( czy jest to drapanie doprowadzające do rozognienia, dziary, czy po prostu cięcie) reagujemy zawsze albo interwencja natychmiastowa pogotowia, albo niezwłoczny kontakt z psychiatrą ( bo trudno wyobrazić sobie sytuację w której takie dziecko nie jest objęte tego rodzaju leczeniem)
~casus

selin z całym szacunkiem, do szpitala psychiatrycznego wysyła lekarz nie pracownicy placówki
~Wojtek

Post autor: ~Wojtek »

Casus, spokojnie, ja sądzę, że to tylko uproszczenie. Oczywiste, że nie oni wysyłają tylko podejmują działania, które kończą się decyzją lekarza psychiatry o skierowaniem na obserwację. Pozdr.
~casus

właśnie wkurza mnie to uproszczenie, bo prowadzi do upowszechniania się takich wypowiedzi a potem ich cytowania i stawiania w niekorzystnym świetle placówki
~Wojtek

Post autor: ~Wojtek »

No tak, tu się z Tobą zgadzam.
~casus

:)
ODPOWIEDZ