co z wychowankami samookaleczonymi?
co z wychowankami samookaleczonymi?
mam pytanie jak w Waszych placówkach radzicie sobie z wychowankami samookaleczającymi się?dzwonicie po pogotowie,zawozicie do szpitala czy moze nie robicie nic?:)
Re: co z wychowankami samookaleczonymi?
wysyłamy wychowanka do szpitala psychiatrycznego
zależy od skali okaleczenia( czy jest to drapanie doprowadzające do rozognienia, dziary, czy po prostu cięcie) reagujemy zawsze albo interwencja natychmiastowa pogotowia, albo niezwłoczny kontakt z psychiatrą ( bo trudno wyobrazić sobie sytuację w której takie dziecko nie jest objęte tego rodzaju leczeniem)
selin z całym szacunkiem, do szpitala psychiatrycznego wysyła lekarz nie pracownicy placówki
Casus, spokojnie, ja sądzę, że to tylko uproszczenie. Oczywiste, że nie oni wysyłają tylko podejmują działania, które kończą się decyzją lekarza psychiatry o skierowaniem na obserwację. Pozdr.
właśnie wkurza mnie to uproszczenie, bo prowadzi do upowszechniania się takich wypowiedzi a potem ich cytowania i stawiania w niekorzystnym świetle placówki
Oprócz co z wychowankami samookaleczonymi? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Diagnoza Indywidualna
dziecko w rodz.zast.a co z rodzicami robiC?
pracownik socjalny, psycholog, terapeuta
ddz
Praca wychowawcy bezpośrednio z dzieckiem
KAMERY W DOMU DZIECKA
p.o.w a świadczenia rodzinne
asystent rodziny
Rozporzadzenie.
Ankiety w sprawie placówek
dziecko do lat 7-wg nowej ustawy-umieszczenie w wpow
papiery
papiery
Czy placówka opiekuńvza może wystąpić do Sądu o pozbawieniepraw rodzicielskich?
System zmianowy
CPR Łódź Broniewskiego