co z ZDO

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Magda1179

co z ZDO

Post autor: Magda1179 »

Witam , co w przypadku gdy syn przestał opiekować się matką i pracował na "czarno" a matce pomagali znajomi, sąsiedzi a zresztą poza tym , ze ma I grupę jest w miarę sprawna , czy takim też wyrównamy? Jesli tak to ja się wypisuję z tego kraju ?
pp123

Re: co z ZDO

Post autor: pp123 »

a co miał nie pracować i umrzeć z głodu!! w tym kraju nic nie jest ok!! powinnaś pomagać każdemu jak się należy!!
Magda1179

Post autor: Magda1179 »

pomagać ale nie rozdawać pieniądze za nic , to chyba różnica
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Dorcia82 »

Magda ja takim osobom nie wyrównam jak wiem , ze pracowałna czarno albo nie sprawowali opieki jak napisze oświadczenie i skłamie prokuratura. Jak sama mówisz nie ma co rozdawać pieniedzy
Gość

Post autor: Gość »

Dorcia 82 a jak udowodnisz tą pracę , pracodawca się wyprze i wszyscy wkoło pewnie też ale powiedz sama czy to nie jest chore?
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Dorcia82 »

Jest chore ale zanim złożą oświadczenie odpowiednio ich poucze o odpowiedzialności karnej i o tym ,że złożę wniosek do prokuratury jak falszywie napisza oświadzcenie . Ja znam teren i ludzi wiec wiem czy sprawowali opiekę czy nie .
Kati@

Post autor: Kati@ »

Dorcia82 pisze:Jest chore ale zanim złożą oświadczenie odpowiednio ich poucze o odpowiedzialności karnej i o tym ,że złożę wniosek do prokuratury jak falszywie napisza oświadzcenie . Ja znam teren i ludzi wiec wiem czy sprawowali opiekę czy nie .
nie będziesz się bała chodzić wieczorami /żart/
amanda22

Post autor: amanda22 »

Święte słowa Kati. Ja bym się bała chodzić wieczorami gdy bym komuś zalazła tak za skórę. Po co kablować na kogoś możesz jedynie tym ciepłym gestem milczenia uszczęśliwić kogoś gdy dostanie rekompensatę. A Państwo? No cóż zawsze kradło ale akurat ten sposób nie jest tak bolesny jak złodziejstwo rządu i innych grubych ryb. A tu zawsze życie biednego kopie jak dorobi się czegoś małego a jak Tusk i innee grube ryby kradną miliony to ok jest!!
gosc

Post autor: gosc »

czytam i zastanawiam sie nad jednym w okresie po 1 lipca NIE BYLO ZAKAZU PRACY to raz nikt nie przypuszczal ze bedzie opcja wrocenia praw nabytych , juz w trakcie debaty nad projektem padlo to stwierdzenie dwa w ustawie jest jasno okreslone komu sie nie nalezy jak bylo pobierane SZO lub SP lub jak inna osoba takie swiadczenia pobierala na dana osobe wymagajaca opieki . to ze panstwo zostawilo opiekunow z reka w nocniku i musieli kombinowac zeby przezyc to nie jest podstawa do zabrania zwrotu jezeli nikt w tym czasie nie korzystal z swiadczen .
obserwator z boku tego co sie dzieje - pozdrawiam
amanda22

Post autor: amanda22 »

Jak opiekunowie stracili świadczenie czyli te parę złotych mieisęcznie, które premier lekarz i inne grube ryby wydają na waciki to ludzie i pracownicy z mopsu byli zadowoleni że biednemu wiatr w oczy a gdy mają przywrócić to jest wielka zazdrość i pretensje. Ogarnijcie sie bezwstydni ludzie zazdrościcie tego zmieniania pampersów starszym ludziom czy życia jak w więzeniu z niepełnosprawną osobą za którą we własnym domu chodzisz krok w krok żeby ci nie spaliła domu. Taka zawziętość i zazdrość mnie denewuje.
ODPOWIEDZ