co zrobić
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: co zrobić
Ale urlop nie został jej przyznany czy dodatek? Bo jak urlop nie został jej przyznany to nie ma prawa do dodatku, jeśli dodatek - to sprostujcie.
Walka z wiatrakami since 1998.
dodatek nie został przyznany, dzięki bardzo, a macie może wzór takiej decyzji?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Art. 31 raczej nie wchodzi w rachubę. On dotyczy błędnej wysokości, albo odmowy przyznania.
W tej sytuacji jak rozumiem strona zawnioskowała o dodatek z tytułu urlopu i do dnia dzisiejszego nie dostała decyzji w tej sprawie.
Czyli sprawa jest w toku, wniosek nie został rozpatrzony, a organ nie dochował terminu załatwienia sprawy.
Jeśli jest tak jak to opisałem, to należy po prostu rozpatrzyć wniosek i przyznać sam dodatek, a nie prostować decyzję.
W tej sytuacji jak rozumiem strona zawnioskowała o dodatek z tytułu urlopu i do dnia dzisiejszego nie dostała decyzji w tej sprawie.
Czyli sprawa jest w toku, wniosek nie został rozpatrzony, a organ nie dochował terminu załatwienia sprawy.
Jeśli jest tak jak to opisałem, to należy po prostu rozpatrzyć wniosek i przyznać sam dodatek, a nie prostować decyzję.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
wszystkie inne dodatki oraz zasiłki zostały przyznane tylko dodatek z tyt. urlopu wychowawczego nie został przyznany. Czyli co zmienić decyzję i przyznać tylko ten dodatek?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W systemie to pewnie będzie zmiana decyzji, ale na papierze to będzie po prostu przyznanie dodatku na podstawie wniosku ze stycznia.ara pisze:wszystkie inne dodatki oraz zasiłki zostały przyznane tylko dodatek z tyt. urlopu wychowawczego nie został przyznany. Czyli co zmienić decyzję i przyznać tylko ten dodatek?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz co zrobić - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
jakie dokumenty do dod. wychowawczego?
monitoring I kw lubuskie
MAM PROŚBĘ
CAS
z śp na szo - proszę o poradę
ROPS odesłał mi wniosek o ŚR, który wysłałam im w lutym
CAS-sprawozdanie:niepoprawna struktura xml
czy coś nowego jest w ŚP? (oprócz dodatku 200zł)
świadczenie pielęgnacyjne na brata
co zrobić z tym fantem?
gdzie wylądują SR po rewolucji ?
stanowisko PG
terminy wypłat
decyzja sadu
Matka niepełnoletania staje się pełnoletnia
Jak obliczyc odsetki