co zrobić z tym fantem?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
ofi

co zrobić z tym fantem?

Post autor: ofi »

Dostałam pismo z Dopsu, że Pan Y podjął prace za granicą, ponadto oni nie posiadaja zadnych dokumentów w związku z tym pouczyli mnie o tym, że po ich informacji powinnam wszcząc postepowanie zgodnie z art. 23. Wezwałam Pana do dostarczenia niezbednych dokumentów. Zaintersowany wszystko dostarczył ale czy teraz mam wysłać do nich same dokumenty czy do tego wniosek na okres zasiłkowy 2013/2014?

Zaznaczam, że Pan Y nie pobiera u nas świadczeń chyba od 2010 r. Na wszylki wypadek dałam mu wniosek do uzupelnienia ale nie wiem czy mam go wysłać czy nie. Pomóżcie proszę :D
ofi

Re: co zrobić z tym fantem?

pomoże ktoś?
de Charette

Post autor: de Charette »

nie bardzo rozumiem.
Jak facet od 2010 roku nic u ciebie nie składał. a teraz podjął pracę to jakie ty postępowanie wszczynałeś?
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

ja w takich przypadkach odpisuje do ropsu, że człowiek nie pobiera świadczeń
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ofi

prostuję: Pan pobierał do października 2013 r. ( pisalam wieczorem z domu wiec dokładnie nie pamiętałam :) a prace rozpoczął 02-09-2013.

Dops nie wie od kiedy koordynacja zachodzi bo nie ma żadnych dokumentów, ktore mogłyby to potwierdzić wiec kazali mi niezwlocznie wszczac postępowanie i postepowac zgodnie z art. 23 a.

Wiec wysłac tylko zaswiadczenie o niepobieraniu ??
de Charette

Post autor: de Charette »

nie, wysyłasz wszystko co masz za poprzedni okres z zapytanie o koordynacje
ofi

no fakt :d dzięki za rozjaśnienie umysłu
ODPOWIEDZ