co zrobic
co zrobic
Pani będzie miła nienależnie pobrane świadczenia rodzinne za okres zasiłkowy 2012/2013 czy w tej sytuacji uchylamy decyzję która już jest zrealizowana (ostatnia wypłata z decyzji - w październiku 2013 r.,?) czy od razu robimy nienależnie pobrane świadczenia (dzwoniłam do wydziału i Pani powiedziała mi że by uchylić taką decyzją ) i sama jużą nie wim co zrobić
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: co zrobic
ja robię NP
ale jak pójdzie odwołanie to SKO to pewnie uwalą ci decyzję i każą najpierw uchylać
ale jak pójdzie odwołanie to SKO to pewnie uwalą ci decyzję i każą najpierw uchylać
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Brak uchylenia decyzji to nie jest powód odwołania. Więc jeśli pytasz czy ktoś miał odwołanie w sprawie NP - z pewnością tak. Czy ktoś miał odwołanie bo strona uznała, że nie ma uchylenia - wątpię. Jak SKO podchodzi do sprawy NP - zależy od sprawy. Jak podchodzi do uchylenia - zależy od SKO.
Walka z wiatrakami since 1998.
raczej chodziło mi , czy miał ktoś odwołanie od decyzji o nienależenie pobranych i bez decyzji uchylającej 

- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja miałem i SKO się nie czepiało, ale tak jak pisałem niżej - różne SKO mogą do tego różnie podchodzić.
Walka z wiatrakami since 1998.
Oprócz co zrobic - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
o bosze juz nic nie wiem -z.c. CAS
Czy służy zażalenie na pozostawienie wniosku bez rozpatrzeni
zbiór centralny
świadczenie pielęgnacyjne na córkę a emerytura po mężu
A co w takim przypadku POMOCY!!
Sygnity
porównanie zbiorów ze Śr
rodzina zastępcza
komornik a świadczenia
umorzenie zaliczki alimentacyjnej kto stroną?
czy dobrze rozumiem
co się dzieje z tym forum?
CAS problem
Jaka decyzja?
umowy w 2012 - jak rozliczyć
jak porównać zgodnośc ZC z sprawozdaniem