co zrobic

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
kaśka 93

co zrobic

Post autor: kaśka 93 »

Pani będzie miła nienależnie pobrane świadczenia rodzinne za okres zasiłkowy 2012/2013 czy w tej sytuacji uchylamy decyzję która już jest zrealizowana (ostatnia wypłata z decyzji - w październiku 2013 r.,?) czy od razu robimy nienależnie pobrane świadczenia (dzwoniłam do wydziału i Pani powiedziała mi że by uchylić taką decyzją ) i sama jużą nie wim co zrobić
kaśka 93

Re: co zrobic

Post autor: kaśka 93 »

bardzo proszę niech ktoś sie wypowie
wiola29
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: wiola29 »

ja robię NP
ale jak pójdzie odwołanie to SKO to pewnie uwalą ci decyzję i każą najpierw uchylać
KAŚKA 29

Post autor: KAŚKA 29 »

pójdzie na pewno do SKO
ewka9

Post autor: ewka9 »

robic od razu NP
KAŚKA 93

Post autor: KAŚKA 93 »

a miał może ktoś odwołanie w podobnej sprawie ( Podkarpacie )
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Brak uchylenia decyzji to nie jest powód odwołania. Więc jeśli pytasz czy ktoś miał odwołanie w sprawie NP - z pewnością tak. Czy ktoś miał odwołanie bo strona uznała, że nie ma uchylenia - wątpię. Jak SKO podchodzi do sprawy NP - zależy od sprawy. Jak podchodzi do uchylenia - zależy od SKO.
Walka z wiatrakami since 1998.
KAŚKA 93

raczej chodziło mi , czy miał ktoś odwołanie od decyzji o nienależenie pobranych i bez decyzji uchylającej :)
KAŚKA 93

?????????????????????????????
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

ja miałem i SKO się nie czepiało, ale tak jak pisałem niżej - różne SKO mogą do tego różnie podchodzić.
Walka z wiatrakami since 1998.
ODPOWIEDZ