Witam mam pytanie Pani złożyła na KDR w formie elektronicznej i tej plastikowej tylko że podała numer telefonu a nie ma adresu poczty elektronicznej czy w takiej sytuacji mogę jej zamówić w formie elektronicznej.
Rozumiem że Pani złożyła wniosek i nie zaznaczyła opcji "rezygnuję z tradycyjnej formy Karty Dużej Rodziny", bo na nowych wzorach wniosków nie ma opcji zamawiam formę tradycyjną i elektroniczną. Każdy z automatu ma przyznaną formę elektroniczną w aplikacji mObywatel, zaraz po wprowadzeniu wniosku do systemu. Adres poczty elektronicznej nie jest potrzebny. Był potrzebny przed nowelizacją ustawy.
Pani nie zaznaczyła tej opcji chce też tradycyjną tylko jej zależało szybciej na tradycyjnej ,ale wiadomo musi trochę na nią poczekać więc skorzysta z tej elektronicznej .Moje pytanie jest jeszcze takie czy jak ściągnie tą aplikację mObywatel to co musi dalej zrobić.
Jak Pani pobierze aplikację to powinna być już tam widoczna KDR, jak nie ma to musi wybrać opcję "Dodaj dokument" i wybrać KDR z listy. Jak Pani ma już aplikację to powinna ją zaktualizować i KDR powinno się tam wyświetlić.