Syn w innej gminie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 21 wrz 2021, 10:20

Otrzymałam z innej gminy wniosek pełnoletniego dziecka, które mieszka u mnie.
Z systemu kdr wynika, że wcześniej miał kartę z tamtej gminy, teraz skoczył 18 lat. Moje pytanie, czy powinien u mnie złożyć nowy wniosek o kdr czy o przedłużenie bo się uczy? Czy musi do wniosku wpisać wszystkich pozostałych członków rodziny i zaznaczyć że nie wnosi dla nich o kdr. Czy ja zakładam nowa rodzinę czy łącze go z rodziną z sąsiedniej gminy? :shock:
maagis
Praktykant
Od: 18 wrz 2017, 14:20
Zajmuję się: ŚW, ŚR, FA

Napisano: 21 wrz 2021, 14:24

Tak powinien u ciebie złożyć nowy wniosek o kdr czy o przedłużenie i niech wpisze do wniosku wszystkich pozostałych członków rodziny i zaznaczy, że nie wnosi dla nich o kdr. W sumie to nadal należy on do tamtej rodziny, więc wypadało by go połączyć :)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 22 wrz 2021, 8:54

maagis pisze:
21 wrz 2021, 10:20
Otrzymałam z innej gminy wniosek pełnoletniego dziecka, które mieszka u mnie.
Z systemu kdr wynika, że wcześniej miał kartę z tamtej gminy, teraz skoczył 18 lat. Moje pytanie, czy powinien u mnie złożyć nowy wniosek o kdr czy o przedłużenie bo się uczy? Czy musi do wniosku wpisać wszystkich pozostałych członków rodziny i zaznaczyć że nie wnosi dla nich o kdr. Czy ja zakładam nowa rodzinę czy łącze go z rodziną z sąsiedniej gminy? :shock:
Piszesz, że otrzymałaś wniosek z innej gminy, pewnie przekazany zgodnie z art 65 kpa do organu właściwego ze względu na miejsce zamieszkania, więc nie przyjmujesz kolejnego wniosku, tylko rozpatrujesz ten przekazany ;)
AgaSz
Stażysta
Od: 18 lut 2021, 12:44
Zajmuję się: DM, KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x