co zrobić w tym przypadku- wszczęcie postępowania z jaką dat
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
co zrobić w tym przypadku- wszczęcie postępowania z jaką dat
Kobieta pod koniec grudnia 17r. składała wniosek na nowo narodzone dziecko- bez dochodu wiec nie weryfikowałam zusu. Wyszło w trakcie rozmowy , że nie zgłosiła dochodu uzyskanego w 09.16r. Dostarczyła potrzebne dokumenty umowę i zaświadczenie. Przeliczyłam i ok . Nie przekroczyła 800 zł. wówczas zrobiłam notatkę służbowa, wpięłam wydruk dochodu z umową i zaświadczeniem o zarobkach do akt.I myślałam że na tym koniec. Międzyczasie już w styczniu 18 r koleżanka ze św rodzinnych weryfikując dochód rodziny ( becikowe) poinformowała mnie , że mąż kobiety w tym samym czasie co ona podjął zatrudnienie. Kobieta dostarczyła dokumenty i teraz doliczając męża uzysk przekracza od list 2016r.ustawowe kryterium. Moje pytanie brzmi, czy mogę zostawić tamta notatkę i uzysk kobiety a teraz jak mi dostarczyła zaświadczenie o osiągniętym dochodzie męża i jego umowę o pracę (22.01.2018) wszcząć postępowanie w sprawie ustalenia i zwrocie np św. Oczywiście w uzasadnieniu podając że ona również podjęła zatrudnienie. Sprawa byłaby prosta gdybym jednocześnie dowiedziała się że kobieta i jej maż podjęli we wrześniu 16r. pracę i tego nie zgłosili. A tak mam mętlik, Niby prosta sprawa a nie wiem czy wszczęcie zrobić powinnam np. na początku stycznia jak dostarczyła mi swój uzysk a potem niby w trakcie 7 dni dostarczyła męża uzysk. Jak zrobić poprawnie. Zgodnie z prawdą ze stanem faktycznym jest tak jak opisałam. Może ktoś podpowie bo zgłupiałam. Jak zrobić poprawnie.
-
- Referent
- Kontakt:
Re: co zrobić w tym przypadku- wszczęcie postępowania z jaką
??? nikt nic nie podpowie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
skoro teraz się dowiedziałaś to wszczęcie teraz zrób
- Czyscioszka
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, Czyste Powietrze
- Kontakt:
przekroczenie wynikło po dostarczeniu zaświadczenia o dochodzie męża w styczniu także wszczęcie w styczniu
-
- Referent
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź
Oprócz co zrobić w tym przypadku- wszczęcie postępowania z jaką dat - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
uzyskanie dochodu po 3 miesiącach
czy pisac do prokuratury? 500+
dziecko powraca do rodziny biologicznej
niezgłoszony dochód przed wydaniem decyzji
Uzysk macierzyńskiego i praca - dosyć pilna sprawa
opieka naprzemienna- dla mądrych głów:)
Zwrot ulgi za który rok w swiadczeniu 500 plus
Nie odnaleziono podanej tożsamości CBB - Sygnity
Osoba samotna czy nie oraz od kiedy?
Oddanie pola w dzierżawę w zamian za rentę
N/p rozłożone na raty a nie płaci
sprawozdanie dot. budźetu państwa na 2019 r.
Kobieta zobowiązana do alimentów, ojciec przejmuje opiekę
Zasiłek z PUP, zasiłek macierzyński
Zmiana decyzji uchylajacej kolejny wniosek
Oddalenie wniosku o udzielenie zabezpieczenia