N/p rozłożone na raty a nie płaci

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Avidrock
Stażysta
Zajmuję się: Świadczeniem wychowawczym
Kontakt:

N/p rozłożone na raty a nie płaci

Post autor: Avidrock »

Rozłożył pani nienależnie pobrane na raty i Pani nie wpłaciła pierwszej raty. Co mam zrobić? Uchylam bec na raty i wystawiam upomnienie?
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Re: N/p rozłożone na raty a nie płaci

Post autor: Edysia185 »

zależy co było w decyzji. Ja miałam rozłożenie na 3 raty, nie miałam w decyzji żadnego zapisu o uchybieniu obowiązku więc musiałam czekać do końca 3 raty. Nie wpłaciła i wtedy upomnienie i tytuł wykonawczy. Teraz Urząd Skarbowy się dorwał na mojej petentki.
Avidrock
Stażysta
Kontakt:

Edysia185 pisze:zależy co było w decyzji. Ja miałam rozłożenie na 3 raty, nie miałam w decyzji żadnego zapisu o uchybieniu obowiązku więc musiałam czekać do końca 3 raty. Nie wpłaciła i wtedy upomnienie i tytuł wykonawczy. Teraz Urząd Skarbowy się dorwał na mojej petentki.
Właśnie problem bo tylko mam tylko zapis ze uchybienie terminu spowoduje zmiany w wysokościach odsetek
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

Ja się dopytywałam to mi doradzili czekać do ostatniej raty. Teraz jak ktoś przyjdzie prosić o rozłożenie na raty to już jakiś zapis napewno się znajdzie się w mojej decyzji
Monialek
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia 500+
Kontakt:

Post autor: Monialek »

Pomoże ktoś jak ruszyć z miejsca? wysłałam zawiadomienie o wszczęciu postępowania o nienależnie pobranym świadczeniu i o uchyleniu decyzji. co dalej?> jakie pismo pisac? może macie wzór o nienależnie pobranym?
Avidrock
Stażysta
Kontakt:

[quote="Edysia185"]Ja się dopytywałam to mi doradzili czekać do ostatniej raty. Teraz jak ktoś przyjdzie prosić o rozłożenie na raty to już jakiś zapis napewno się znajdzie się w mojej decyzji[/quote
Tylko u mnie rozłożono na 20 rat (lipa tyle czekać).
Kurcze trzeba było dodać dopis w dec. że w razie nie płacenia rat w terminach pójdzie do egzekucji
ODPOWIEDZ