opieka naprzemienna- dla mądrych głów:)

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Sofia
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

opieka naprzemienna- dla mądrych głów:)

Post autor: Sofia »

Ojciec jako samotny złożył mi wniosek na 500 w październiku, w trakcie toczyła się sprawa dotycząca ustalenia kontaktów i alimentów. Teraz przynosi mi ugodę ustalającą opiekę naprzemienną od 20 listopada, a pozew o alimenty został umorzony. Co teraz zrobić , przyznać te 250,00 zł od listopada? a co z październikiem. W końcu dopiero od listopada ma opiekę naprzemienną, a w październiku alimentów też nie miał. Nie wiem czy na październik dać odmowę :/
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: opieka naprzemienna- dla mądrych głów:)

Post autor: noteev »

Rozumiem, że wezwanie z art. 19.3 poszło...
Wiem, że "zwolennicy wyrównywania" :P będą chcieli przyznać od października, ale jak dla mnie to odmowa za październik (brak alimentów i naprzemiennej), a - ze względu na brak regulacji w tym zakresie - za listopad wypłaciłbym 250 zł.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Sofia
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: opieka naprzemienna- dla mądrych głów:)

Post autor: Sofia »

właśnie tak myślałam :) dziękuję noteev:)
ODPOWIEDZ