Co zrobić z decyzją

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Nowaaa

Co zrobić z decyzją

Post autor: Nowaaa »

Witam, co powinnam zrobić z decyzją (uchylić , wstrzymać?) jeżeli osoba przeprowadziła się na inny teren (zmiana organu właściwego)? proszę pomóżcie bo zawsze uchylałam, ale okazało się że nie powinnam
Gość

Re: Co zrobić z decyzją

Post autor: Gość »

osoba była i poinformowała Cię o zmianie miejsca zamieszkania, czy Ty sama gdzieś usłyszałaś. Jak była ta osoba po powinna napisać Ci prośbę o uchylenie decyzji bo zmieniła miejsca zamieszkania. Ty uchylasz swoją decyzję, a ona składa dokumenty w nowym Ośrodku i tyle w temacie.
Nie ma innej opcji w tej sprawie.Wiem że inne ośrodki wysyłają oryginały dokumentów do organu właściwego ze względu na miejsca zamieszkania tej osoby , ale to jest nieprawidłowe działanie.
Gość

tam tez robiałam do tej pory. osoba odwołała się do SKo że nie powinnam uchylać i przyznali racje odołującej. sko w uzasadnieniu napisało ze zmiana miejsca zamieszkania nie jest przesłanką do uchylenia decyzji. (tylko np uzyskanie dochodu, koordynacja).
Gość

ROZUMIEM ,ŻE TA OSOBA NIE NAPISAŁA CI ZGODY NA UCHYLENIE DECYZJI W ZWIĄZKU ZA ZMIANĄ MIEJSCA ZAMIESZKANIA? I CHCIAŁA DALEJ U CIEBIE POBIERAĆ?
Nowaaa

Post autor: Nowaaa »

Nie, osoby nie ma juz na moim terenie
ODPOWIEDZ