Co zrobić z dochodem dziecka?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Aktualnie nie pracuje.
- Kontakt:
Co zrobić z dochodem dziecka?
Witam, mój syn który niedługo kończy 17 lat chciałby iść do pracy i pieniądze zarobione odłożyć na prawo jazdy i samochód. Martwię się jednak, że przez uzyskanie dochodu przez mojego syna stracę prawo do zasiłku rodzinnego wraz z dodatkami na niego i drugiego syna (aktualnie pobieram te świadczenia). Czy istnieje jakaś możliwość, aby nie wliczać dochodów syna do dochodów rodziny? Może jakieś oświadczenie, że syn odkłada te pieniądze i nie idą one na utrzymanie rodziny? Proszę o pomoc.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: Co zrobić z dochodem dziecka?
Nie ma takiej możliwości, wtedy kazdy moglby pisac ze odklada na to czy na tamto.kamilnic pisze: 24 wrz 2019, 22:19 Witam, mój syn który niedługo kończy 17 lat chciałby iść do pracy i pieniądze zarobione odłożyć na prawo jazdy i samochód. Martwię się jednak, że przez uzyskanie dochodu przez mojego syna stracę prawo do zasiłku rodzinnego wraz z dodatkami na niego i drugiego syna (aktualnie pobieram te świadczenia). Czy istnieje jakaś możliwość, aby nie wliczać dochodów syna do dochodów rodziny? Może jakieś oświadczenie, że syn odkłada te pieniądze i nie idą one na utrzymanie rodziny? Proszę o pomoc.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Nie ma takiej możliwości, wtedy kazdy moglby pisac ze odklada na to czy na tamto.kamilnic pisze: 24 wrz 2019, 22:19 Witam, mój syn który niedługo kończy 17 lat chciałby iść do pracy i pieniądze zarobione odłożyć na prawo jazdy i samochód. Martwię się jednak, że przez uzyskanie dochodu przez mojego syna stracę prawo do zasiłku rodzinnego wraz z dodatkami na niego i drugiego syna (aktualnie pobieram te świadczenia). Czy istnieje jakaś możliwość, aby nie wliczać dochodów syna do dochodów rodziny? Może jakieś oświadczenie, że syn odkłada te pieniądze i nie idą one na utrzymanie rodziny? Proszę o pomoc.
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Nie ma takiej możliwości aby pominąć jego zarobki... dochody wszystkich członków rodziny sumuje się.
Oprócz Co zrobić z dochodem dziecka? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Świadczenie pielęgnacyjne - składki zdrowotne
Czas oczekiwana na składki ZUS z empatii 2 dni!!!!- amazis czy inne programy też????
Wypłata świadczeń a uchylenie?
hetkary fizyczne i przeliczeniowe.
Czy należy się rodzinne ?
urlop wychowawczy i umowa zlecenie u tego samego pracodawcy
po jakim czasie nienaleznie pobrane świadczenia wygasają
Liczenie dochodu z roku 2018
Zagranica
tytuł ubezpieczenia w KRUS a SZO
Ryczałt jak to liczyc. Dwie stawki podatkowe jednym roku
umieszczenie w dps a zasiłek pielęgnacyjny
co z tym zusemm...........
jak liczyć dochód z świadczenia rodzicielskiego