Matka złożyła wniosek o KDR. We wniosku jest ona plus wypisana trójka dorosłych dzieci.
Uzupełniając dane wyskoczyła mi informacja, że cała trójka dorosłych jej dzieci ma już KDR przyznane (mają wszyscy po 3 dzieci, KDR wydane w innych miejscowościach).
Po wpisaniu ich numeru pesel z automatu wyskakiwał mi komunikat (tabelka) z ich danymi.
Mój wniosek uzupełnił się automatycznie ich danymi tam tez widać, że mają karty jako rodzice i bezterminowo. Powiązałam ich jako osoby.
U mnie we wniosku mają zaznaczoną pozycję, że nie wnoszę o przyznanie KDR. W momencie zaakceptowania wniosku wyskakuje mi:
lista prezentująca błędy i ostrzeżenia wykryte na wniosku tj.:
błąd biznesowy- Jeżeli zaznaczono pole: 'Wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek', to przynajmniej dla jednej osoby na wniosku musi zostać wybrana rola DZIECKO_NIESPELNIAJACE
u jej dzieci znów: znaleziono osobę - jest zarejestrowana w systemie i przypisana do rodziny
Co zrobić, żeby puścić wniosek dalej?
Co zrobić, żeby puścić wniosek dalej...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: zdrowiem, oświatą, kultura, sportem, promocja, działalnością gospodarczą, kartą dużej rodziny
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
- Kontakt:
Re: Co zrobić, żeby puścić wniosek dalej...
Przy dzieciach wybierasz opcję na wniosku "dziecko, które było na utrzymaniu rodziców [...]. Przy przyznawaniu powiązujesz osoby ale rodzinę tworzysz nową.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Oprócz Co zrobić, żeby puścić wniosek dalej... - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
karta dla Ukrainców
zmiana gminy
KDR dla dzieci, gdy jedno zmarło?
Decyzja odmowna - KDR
Przez pomyłkę unieważniłam wydaną kartę, co teraz ???
Rodzic czy małżonek rodzica?
ojciec plus 1 plus 2
Sprawozdanie
Korespondencja elektroniczna czy papierowa
czy robimy coś z kartami osób które zmarły ?
Matka chce karty gdy ma je ojciec
Jedno dziecko wspólne, dwoje z poprzednich związków - pomocy.
Karta Dużej Rodziny - dla niepełnoletnich dzieci zamieszkujących z rodzicami biologicznymi
Rodzina z innymi adresami zamieszkania
jak przyznać
KDR dla dzieci a dla pozostałych w poprzedniej gminie