cofnięcie czy wstrzymanie? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 paź 2014, 13:02

Sytuacja następująca:
Wnioskodawca złożył wniosek w terminie - 15.09.2014. i mieścił się w kryterium, od września zwiększyła się kwota zasiłku rodzinnego i po przeliczeniu dochodu za wrzesień nie mieści się w kryterium dochodowym. Od października nie należy się stypendium. 22.10.2014. strona zgłosiła ten fakt i poprosiłam o napisanie prośby o cofnięcie stypendium szkolnego. Czy dobrze zrobiłam? Ma ktoś wzór takiej decyzji? Bardzo proszę o pomoc....na jakie artykuły się powołać?
marlen

Napisano: 22 paź 2014, 14:42

Strona przyszla 22.10.2014r. wiec wtedy wez oświadczenie w ktorym napisze ile jaki dochod rodziny jest od września i zmieniasz na tej podstawie decyzje w punkcie w ktorym masz okres przyznania świadczenia w ten sposób ze zamiast od IX-XII 2014r. przyznajesz a IX 2014. tyle.
Natalia--

Napisano: 22 paź 2014, 15:10

tylko, że decyzji jeszcze nie wystawiłam, bo wystawiam dopiero w listopadzie, najpierw w przeciągu 30 dni wystawiam zawiadomienie o przesunięciu terminu wydania decyzji a decyzje wystawiam jak mam pieniądze na koncie...
marlen

Napisano: 22 paź 2014, 16:03

to przyznaj tylko na miesiąc
Natalia--

Napisano: 23 paź 2014, 19:39

według mnie nie przyznajesz, bowiem dochód już IX przekracza.a strona informując czy ty posiadając te wiedze musisz przeliczyć ten dochód.decyzja odmowna
Kasia1234

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x