witajcie, czy cos się zmieniło w katalogu dochodów nieopodatkowanych i na jakiej podstawie ???? mam na myśli tą ulgę na dzieci dopłacaną przez państwo
Mój US dolicza ją do dochodu z 2014 r. tak powinno być ?
Mi skarbowy wystawia oddzielne zaświadczenia o dochodach z tytułu ulgi na dzieci pobranej ze składek. Nie wiem jak do tego podejść.kb pisze:ta ulga to tiret ktores tam:) w zal 7(trzydzieste albo cos kolo tego) ale do wykazania dopiero za rok 2015 (ulga z rozliczenia za 2014 otrzymana w 2015, ale tylko ta ktora byla ponad zwrocony podatek) i to beda nasi klienci oswiadczac dopiero w okresie zasilkowym 2016/17...nie jest to dochod podlegajacy opodatkowaniu, wiec nie powinno go tez byc w zaswiadczeniu US o dochodach podlegajacych opodatkowaniu na zasadach...jesli US wydaje jakies zaswiadczenie o tej uldze to nie moze to byc w naglowku ze jest to dochod opodatkowany...i to zaswiadczenie klient niech sobie zatrzyma do nastepnego okresu zasilkowego
to drugie "inne" zaśw. do wykorzystania za rokwest pisze:
Mi skarbowy wystawia oddzielne zaświadczenia o dochodach z tytułu ulgi na dzieci pobranej ze składek. Nie wiem jak do tego podejść.
zadzwonić do us i nakrzyczećpATKA22 pisze:a u nas dodaje do dochodu w pkt 1 z adnotacja że dochód zawiera kwotę taka i taka ulgi . I co mamy odejmować od dochodu?