csizs - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 gru 2015, 14:45

Czy osoby które pracuyja na sygnity macie możliowśc weryfikacj danych z ZUS , US ? bo u mnie wyskakują błedy m.in brak uprawnień albo brak połączenia z usługą zewnętrzną czy nieaktywne połączenie z systemem zewnetrznym i nie wiem czy trzeba os z tym robic po czyjej stronie jest ten błąd? podano mi nr do departamentu informatyki ale tam nikt nie odbiera? Ktoś sie orientuje
gogggii

Napisano: 29 gru 2015, 14:50

To może napisz którą weryfikację wykonujesz i jaką dokładnie treść komunikatu dostajesz.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 29 gru 2015, 15:27

a więc :) weryfikując dane z ZUS pojawia się komunikat: Błąd Error Code 403: Brak uprawnień.
weryfikacja danych o dochodzie pojawił się błąd: Błąd połączenia z usługą wewnętrzną ale teraz robiłam znowu to się udało uzyskać dane
no i CEPIK gdzie wyskakuje ostrzeżenie że Połączenie z systemem zewnętrznym CEPIK jest nieaktywne
gogggi

Napisano: 29 gru 2015, 15:36

Błąd Error Code 403: Brak uprawnień.
oznacza, że usługa została zablokowana od strony Wykonawcy Emp@tii (prawdopodobnie do dnia wejścia w życie ustawy). Zgłaszaliśmy Wykonawcy Emp@tii, że ta treść komunikatu powinna być inna, bo obecna nic nie mówi o przyczynie problemu, niestety nasze zgłoszenie nie zostało dotąd zrealizowane.

Błąd połączenia z usługą wewnętrzną może oznaczać chwilowy brak połączenia z serwerem Emp@tii, należy wówczas ponowić próbę po pewnym czasie, tak jak zresztą zrobiłaś i się udało.

Mamy nadzieję że 1 stycznia czyli po wejściu w życie zmian ustawowych, niedziałające usługi zostaną odblokowane, jednak jako dostawcy systemów dziedzinowych nie mamy na to wpływu. Nasze oprogramowanie zostało dostosowane do współpracy z Emp@tią, jednak dopóki usługi nie zostaną odblokowane, nic nie poradzimy na to że nie da się uzyskać wyników.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 29 gru 2015, 15:54

rozumiem wkazdym razie dziekuje za pomoc
a co do uzyskania inf. o dochodach to widze pewną zależność ze gdy chce uzyskać informacje o dochodzie osoby która jest wnioskodawca to nie ma problemu ale jak członkowi jego rodziny to wyskakuje błąd
goggggi

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem