CSIZS - pomocy! - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 lis 2016, 13:27

Forumowicze z pcpr-ów, udzielcie mi odpowiedzi jak u Was funkcjonuje Centralny System Informatycznego Zabezpieczenia Społecznego?? ponieważ ja nie wiem czy dobrze to ogarniam: system dziedzinowy z Empatii mamy wprowadzony do POMOSTU, jednak nie możemy korzystać z usług Empatii (m.in. wyszukiwanie i weryfikacja zainteresowanych) gdyż nie jest to dostępne pomimo informacji, że w podobszarze PS powinno obowiązywać. Jak to jest u Was? dodam że nie posiadamy żadnego terminalu.
dodatkowo dostaliśmy pismo aby zarejestrować się na platformie Help Desk CSIZS - czy ktoś już rejestrował się? czy to jest konieczne?
pcpr1212

Napisano: 23 lis 2016, 13:46

A w jaki sposób jest niedostępne? Nieaktywne menu np.? Czy też aktywne, ale nie przychodzą odpowiedzi?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 lis 2016, 15:14

w POMOScie Empatia znajduje się w zakładce Administracja - do której nie mam jako takiego dostępu (może to tu tkwi przyczyna?), widzę co się tu znajduje ale nie mogę tego obsłużyć. analizując informacje z CBB ukazują mi się tylko dane osób już wprowadzonych przez nas, a nie osób tzw. nowych.
chyba przydałaby się jakaś dobra instrukcja dla mniej doświadczonych w systemie:)
pcpr1212

Napisano: 23 lis 2016, 15:29

Jeśli chcesz weryfikować informacje np. w ZUS, w rejestrze PESEL itd. o klientach, to nie musisz mieć roli Administratora, wystarczy żeby Administrator nadał Ci uprawnienia do tych funkcji, a same te funkcje weryfikacji masz dostępne na oknie teczki rodziny, w menu Weryfikacja. Instrukcja jest tutaj: https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... emptia.pdf

Co do terminalu, to pytanie czy u Was w Jednostce przeprowadza się jakieś wywiady np. na usamodzielnienie, jeśli tak to można z tego korzystać, za pomocą nowego oprogramowania WYWIAD Plus (ilustracja - dane fikcyjne) - polecam.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem