cuw a ops-y

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
klara76

cuw a ops-y

Post autor: klara76 »

gmina przymierza się do tworzenia centrum usług wspólnych od stycznia - proszę księgowych pracujących w centrach usług wspólnych o informacje jak taka procedura wygląda - jakie dokumenty trzeba sporządzić, jak sobie zorganizować pracę by wszystko dobrze funkcjonowało; jaka jest odpowiedzialność gł. księgowego takiego centrum, jaki zakres czynności
księg.

Re: cuw a ops-y

Post autor: księg. »

Przyłączę się do pytania wyżej. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat CUW to prosimy rozwinąć temat.
Kryśka

Post autor: Kryśka »

Ja pracuję w CUW-ie już od stycznia. Szefową naszą jest Skarbnik, my jesteśmy St.specjalista gł.księgowy d/s..... Abym nie straciła na wynagrodzeniu, bo nie ma dod.funkcyjnego obsługuję 3 jednostki: MOPS, ŚDS i DD Senior-Wigor. Początki były ciężkie, ale teraz to już z górki. Trochę jest zamieszania bo ciągle ktoś z MOPS musi chodzić do mnie albo ja do nich ze względu na różnorodność zadań MOPS. Sprawozdania podpisuje burmistrz, kadry i płace też są w Urzędzie.
klara76

Post autor: klara76 »

nie zatrudnialiście kierownika centrum? czyli prowadzicie tylko sprawy księgowe? kadrowe i administracyjne prowadzi gmina? czy również obsługujecie szkoły? kto sporządzał całą dokumentację typy polityka rach,. inwentar., itp?
ODPOWIEDZ