§ 13. Druki kwestionariusza wywiadu sporządzone według wzoru określonego na podstawie dotychczasowych przepisów
mogą być stosowane do czasu wyczerpania nakładu, nie dłużej jednak niż do dnia 30 czerwca 2013 r.
oczywiście na V wynika to z w/w rozporządzenia
Osób usamodzielnianych z pozostałych rodzajów opieki przed usamodzielnianiem. Innych niż placówek opiekuńczo-wychowawczych oraz rodzin zastępczych.
Mam wątpliwości czy można jeszcze używać druku starej VIII cześci wywiadu, skoro ten kwestionariusz już w świetle prawa nie obowiązuje. Ale chyba ile PCPRów tyle interpretacji w tej sprawie.
dopatrzyłam się, że w V nie ma wymienionych rodzin i placówek, więc wychodzi, że stosujemy wobec nich VIII. Paradoks stosowania dokumentów, które już nie obowiązują. To podobnie jak z kryterium. Jest już nowe, ale wobec wychowanków z rodzin i placówek mamy stosować stare. Absurd. Wobec wychowanków z MOS, MOW nowe....niestety dzieci bardziej zdemoralizowane są przez ustawodawców lepiej traktowane pod względem finansowym. Czemu?
kurcze dalej nie wiem na którym wywiadzie przeprowadzić. Jest to wychowanka rodziny zastępczej, która usamodzielnia się. Wynika, że z tego , że V jej nie dotyczy.
wobec wychowanków będących na starych zasadach z POW i RZ stosuję teraz zamiast cz. VIII (poprzednie rozp.) cz. IV (aktualizacja-nowe rozp.); wobec pozostałych form (MOW ZP DPS i in.) stosuję cz. V (nowe rozp.)