część V czy VIII - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 08 sie 2013, 13:03

jeśli nie ma teraz wywiadu cz. VIII-smej, to na którym druku przeprowadzać.
~ja

Napisano: 08 sie 2013, 15:36

§ 13. Druki kwestionariusza wywiadu sporządzone według wzoru określonego na podstawie dotychczasowych przepisów
mogą być stosowane do czasu wyczerpania nakładu, nie dłużej jednak niż do dnia 30 czerwca 2013 r.
oczywiście na V wynika to z w/w rozporządzenia
~Zuza

Napisano: 08 sie 2013, 19:13

~Zuza a co robić w przypadku wychowanków, którym pomoc jest przyznawana na podstawie art. 240 ustawy o wspieraniu rodziny, też nie robisz wywiadu?
~Grzegorz

Napisano: 08 sie 2013, 21:36

Powinno używać się cz. VIII - stosuje się przepisy dotychczasowe. Cz. V nie dotyczy placówek opiekuńczo-wychowawczych oraz rodzin zastępczych.
~Edyta

Napisano: 13 sie 2013, 15:29

a kogo, bo już zgłupiałam?
~asia

Napisano: 13 sie 2013, 15:48

Osób usamodzielnianych z pozostałych rodzajów opieki przed usamodzielnianiem. Innych niż placówek opiekuńczo-wychowawczych oraz rodzin zastępczych.

Mam wątpliwości czy można jeszcze używać druku starej VIII cześci wywiadu, skoro ten kwestionariusz już w świetle prawa nie obowiązuje. Ale chyba ile PCPRów tyle interpretacji w tej sprawie.
~Tomek

Napisano: 13 sie 2013, 16:45

dopatrzyłam się, że w V nie ma wymienionych rodzin i placówek, więc wychodzi, że stosujemy wobec nich VIII. Paradoks stosowania dokumentów, które już nie obowiązują. To podobnie jak z kryterium. Jest już nowe, ale wobec wychowanków z rodzin i placówek mamy stosować stare. Absurd. Wobec wychowanków z MOS, MOW nowe....niestety dzieci bardziej zdemoralizowane są przez ustawodawców lepiej traktowane pod względem finansowym. Czemu?
~asia

Napisano: 13 sie 2013, 21:00

Dlatego, że osoby niekompetentne tworzą prawo.
~Edyta

Napisano: 19 sie 2013, 15:12

kurcze dalej nie wiem na którym wywiadzie przeprowadzić. Jest to wychowanka rodziny zastępczej, która usamodzielnia się. Wynika, że z tego , że V jej nie dotyczy.
~ja

Napisano: 19 sie 2013, 16:21

wobec wychowanków będących na starych zasadach z POW i RZ stosuję teraz zamiast cz. VIII (poprzednie rozp.) cz. IV (aktualizacja-nowe rozp.); wobec pozostałych form (MOW ZP DPS i in.) stosuję cz. V (nowe rozp.)
~ask

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x