postępowanie egzekucyjne - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 12 sie 2013, 9:41

Czy zastanawialiście się nad ściąganiem należności od rodziców biologicznych (których opłata za pobyt dzieci w rz została ustalona na podstawie obowiązującej ustawy o wspieraniu)? W art. 193 w/w ustawy mowa jest tylko o BIGu, nie ma w niej natomiast odesłania do ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (jak to było w takich przypadkach, zgodnie z ust. o pomocy społecznej art. 104 ust. 1).
Jak w takim przypadku egzekwować należności od rodziców biologicznych, którzy mając decyzję ustalającą opłatę za pobyt dziecka w pieczy, nie płacą?
~E.

Napisano: 12 sie 2013, 10:48

Ja w tytule egzekucyjnym powowołuje się na art. 66 ustawy o finansach publicznych. I na tej podstawie US mi już wyegzekwował \"parę groszy\".
~Maria K

Napisano: 12 sie 2013, 11:45

dziekuje za podpowiedz
~E.

Napisano: 12 sie 2013, 16:44

do Marii K. - a jakie naliczacie odsetki? bo u nas podatkowe /art. 67
~Gaba

Napisano: 16 sie 2013, 10:32

Ja też podatkowe, chociaż wolałabym nie naliczać żadnych. Nasz radca uważa właśnie, że jak mam stosować Dział III ordynacji podatkowej, to odsetki też zgodnie z tym działem.
~Maria K

Napisano: 16 sie 2013, 21:39

Bardzo dziękuję za odp. to ulżyło mi, że też podatkowe.
Maria K - a zajmujesz się BIGiem - bo ja mam się tym zająć i czarna plama narazie
~Gaba

Napisano: 19 sie 2013, 11:25

Mam podpisaną umowę z ERIF, ale jeszcze nikogo nie zgłaszałam, zacznę pod koniec września albo w październiku.
~Maria K

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x