Częstotliwość dofinansowania

ODPOWIEDZ
kenihewa
Praktykant
Zajmuję się: AS,Dostępność Plus, Kadry
Kontakt:

Częstotliwość dofinansowania

Post autor: kenihewa »

Jeśli człowiek korzystał z dofinansowania z algorytmu to dobrze rozumiem, że o dofinansowanie na ten sam cel z aktywnego samorzadu może ubiegać się po 3 latach? Dofinansowanie do laptopa wypłacono w maju 2018r. czyli pauzuje do końca 2021 czy już w czerwcu 2021 r może się ubiegać? A co w przypadku ubiegania się o dofinansowanie na inny cel? Ta przerwa też obowiązuje?
roberto44
Stażysta
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: Częstotliwość dofinansowania

Post autor: roberto44 »

karencja jest 5 letnia i nie ważne czy ubiega się teraz na to samo czy na coś innego, jak korzystał w 2018 to teraz może dopiero w 2024 roku.
liczymy nie od czerwca jak w maju dostał tylko od stycznia kolejnego roku. inaczej jest niż na likwidację barier w komunikowaniu się.
GabrielaGW
Praktykant
Zajmuję się: dofinansowania PFRON
Kontakt:

Post autor: GabrielaGW »

Ja mam interpretacje,że" Karencja o której mowa w programie "Aktywny samorząd" dotyczy przerwy w możliwości udzielenia pomocy w ramach danego zadania programowego. Okres karencji w programie "Aktywny samorząd" nie obejmuje dofinansowania w ramach innych zadań dofinansowywanych ze środków PFRON".
i tak samo jeśli wnioskodawcy nie upłynął okres karencji 5 lat w programie "Aktywny samorząd", może wnioskować o dofinansowanie w ramach np barier w komunikowaniu się jeśli upłynęły 3 lata od udzielenia pomocy ze środków PFRON(także w ramach programu"
jola17
Praktykant
Kontakt:

Post autor: jola17 »

witam... czy mogę prosić o tą interpretacje
GabrielaGW
Praktykant
Kontakt:

Post autor: GabrielaGW »

mogę wysłać na e-mail
jola17
Praktykant
Kontakt:

Post autor: jola17 »

Z góry bardzo dziękuje.
[email protected]
kenihewa
Praktykant
Kontakt:

GabrielaGW pisze: 30 cze 2021, 12:23 mogę wysłać na e-mail
A czy ja również mogłabym otrzymać? [email protected]
kenihewa
Praktykant
Kontakt:

GabrielaGW pisze: 23 cze 2021, 13:24 Ja mam interpretacje,że" Karencja o której mowa w programie "Aktywny samorząd" dotyczy przerwy w możliwości udzielenia pomocy w ramach danego zadania programowego. Okres karencji w programie "Aktywny samorząd" nie obejmuje dofinansowania w ramach innych zadań dofinansowywanych ze środków PFRON".
i tak samo jeśli wnioskodawcy nie upłynął okres karencji 5 lat w programie "Aktywny samorząd", może wnioskować o dofinansowanie w ramach np barier w komunikowaniu się jeśli upłynęły 3 lata od udzielenia pomocy ze środków PFRON(także w ramach programu"
Czy dobrze rozumiem, że jeśli dofinansowaliśmy dziecku skuter elektryczny w 2020 roku a w tym rodzice chcą złożyć na dofinansowanie do dostawki do wózka to mają taką możliwość?
ODPOWIEDZ