Mam taki dylemat, zgodnie z naszym harmonogramem rozpatrywania wniosków mam 8 wniosków do rozpatrzenia w lipcu, wszystkie osiągną minimalny próg punktowy, ale zabraknie środków żeby dofinansować wszystkie wnioski w pełnej wysokości.
Co robić? Zmniejszyć dofinansowanie wszystkim "po równo" , zmniejszyć tylko tym, którzy mają najmniej punktów (pomimo i tak osiągniętego minimum), czy złożyć zapotrzebowanie do 7 lipca o dodatkową kasę? Dodam tylko że brakująca kwota jest śmiesznie niska, mniej niż 50 zł, więc ten trzeci pomysł wiązałby się z wnioskowaniem o środki na zapas - na wnioski których jeszcze de facto nie mam. Przecież bez sensu robić aneks na tak niska kwotę.
Które rozwiązanie jest najlepsze według Was?.
Próg punktowy osiągnięty a brak środków
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Re: Próg punktowy osiągnięty a brak środków
Ja bym nie zmniejszała dofinansowania. Z tego co wiem z Oddziału można wnioskować wcześniej o dodatkowe środki. Zrób te wnioski na które masz pieniądze (jeśli mają tyle samo punktów to weź pod uwagę najpierw te z I grupą i niskim dochodem), może w międzyczasie wpłyną nowe wnioski to będziesz wnioskować o większą kasę. A najlepiej ustal to ze swoim oddziałem.
A ja mam takie pytanie, mam wnioski poniżej progu punktowego i nie wiem czy w III kwartale zmieniać punktację i je puszczać czy czekać na zakończenie naboru. Jak u Was to wygląda?
A ja mam takie pytanie, mam wnioski poniżej progu punktowego i nie wiem czy w III kwartale zmieniać punktację i je puszczać czy czekać na zakończenie naboru. Jak u Was to wygląda?
Oprócz Próg punktowy osiągnięty a brak środków - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Ekspert Obszar C Zadanie 3
Zad. C3 specyfikacja do zakupionej protezy
Ewaluacja AS
Dofinansowanie na akumulatory
Aktywny samorząd II kwartał
Obszar A Zadanie 1
Adresowanie pism
OBSZAR A, ZAD. NR 1 jaki LEKARZ SPECJALISTA?
Dokumentacja AS - wersja papierowa
Zwrot dofinansowania C5 ze sklepu.
Częstotliwość dofinansowania
Obszar D - przerwa w zatrudnieniu
Wniosek o udostępnienie danych osobowych
Czy mieliście kiedyś kontrole z Aktywnego Samorządu
Ekspert - C1
umowa Moduł I umowa wnioskodawca w imieniu podopiecznego