a tak na marginesie:
teraz ujadacie na lud, ale demokracja to dalej dla was najbardziej światły z ustrojów. Tylko wynik wam się nie zgadza. Wiecie lepiej co powinien lud wybrać, co lud chce itp. Typowy socjalizm. Polecam Le Bona
No nie wiem, jak tu przyjeżdżam z UK to pierwsze co mi się rzuca w oczy i uszy to tęsknota za peerelem. Mało kto chce się wychylić, coś zrobić, zadziałać, większość tylko czeka aż ktoś da i państwo zadba o potrzeby. A przyznać musisz, że w obiecywaniu najpierw AD a teraz PiS popłynęli ostro i to grubo socjalizmem. I za tym ludzie głosowali.Elmer pisze:przecież większość nie głosowała na PiS tylko przeciwko PO.
Tom. pisze:No nie wiem, jak tu przyjeżdżam z UK to pierwsze co mi się rzuca w oczy i uszy to tęsknota za peerelem. Mało kto chce się wychylić, coś zrobić, zadziałać, większość tylko czeka aż ktoś da i państwo zadba o potrzeby. A przyznać musisz, że w obiecywaniu najpierw AD a teraz PiS popłynęli ostro i to grubo socjalizmem. I za tym ludzie głosowali.Elmer pisze:przecież większość nie głosowała na PiS tylko przeciwko PO.
Jak też śmieszą mnie te dzisiejsze wypowiedzi "mądrych głów", że w sejmie nie będzie lewicy. Przecież partia z socjalistycznym programem wygrała wyboru. Więc lewica będzie, tyle, że rozmodlona.
A kto bogatemu zabroni? Jak podoimy kilkaset lat pół świata i rozwiniemy dzięki temu gospodarkę to potem możemy się bawić w rozdawnictwowest pisze:A w tym UK to socjalizmu nie widzisz?