Czy będziecie brać załączniki (działałność, niopodatkowane)?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy będziecie brać załączniki (działałność, niopodatkowa
U nas nie wymagaliśmy załączników,jeśli był dochód to wtedy tak. Przyjmowaliśmy tylko sam wniosek i jeżeli coś tam wyskoczyło na empatii to wtedy wzywaliśmy stronę do uzupełnienia brakujących dokumentów.
A czy wymagacie od klienta aby dostarczył pity 11?
A czy wymagacie od klienta aby dostarczył pity 11?
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Do utraty dochodu- tak.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A sam druk z ZUS nie wystarczy?
Mazurkiewicz na szkoleniu mówił, że już wydruk z empatii jest potwierdzeniem utraty. Mam dużo przypadków, gdzie klient nie posiada ani świadectw pracy, ani umów zleceń ani Pitów.
Mazurkiewicz na szkoleniu mówił, że już wydruk z empatii jest potwierdzeniem utraty. Mam dużo przypadków, gdzie klient nie posiada ani świadectw pracy, ani umów zleceń ani Pitów.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
a co ci klienci zrobili z takimi dokumentami, że ich nie posiadają??Świeżynka pisze:A sam druk z ZUS nie wystarczy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tłumaczą się że zgubili. Śmieszne, ale prawdziwe 

-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Zus? potwierdzeniem czegokolwiek? Łostro się zakręciłŚwieżynka pisze:A sam druk z ZUS nie wystarczy?

Jak zgubili to duplikat lub inny dokument potwierdzający wysokość utraconego dochodu.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Potwierdzeniem utraty zatrudnienia i do tego oświadczenie, że nie posiada dokumentu potwierdzającego utratę.Korowiow pisze:Zus? potwierdzeniem czegokolwiek? Łostro się zakręciłŚwieżynka pisze:A sam druk z ZUS nie wystarczy?
Jak zgubili to duplikat lub inny dokument potwierdzający wysokość utraconego dochodu.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
śmieszne to to w ogóle nie jest... ignorancja ludzi nie zna granicŚwieżynka pisze:Tłumaczą się że zgubili. Śmieszne, ale prawdziwe

Ja nie odpuszczam - wymagam, żeby klient przyniósł duplikat takich dokumentów, pracodawcy są zobowiązani, żeby je wydać, niech chodzą i załatwiają

-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Wystarczy, że zakład NIP zmienił, w ZUS wyrejestrowanie, a człowiek dalej tam radośnie pracuje na tej samej umowie.
Razem z oświadczeniem strony, że nie otrzymał/nie posiada ŚP powinno być ok, ale u mnie najczęściej prosimy o jakikolwiek papierek od pracodawcy, że pracy już dana osoba nie świadczy, oświadczenia to tak raczej w ostateczności jeśli są duże problemy z byłym pracodawcą.
Razem z oświadczeniem strony, że nie otrzymał/nie posiada ŚP powinno być ok, ale u mnie najczęściej prosimy o jakikolwiek papierek od pracodawcy, że pracy już dana osoba nie świadczy, oświadczenia to tak raczej w ostateczności jeśli są duże problemy z byłym pracodawcą.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ostatnio też miałem taki wątek.
Pouczyłem Panią by postraszyła nierzetelnego pracodawce - inspekcja pracy
...
za 3 dni miałem dokument u siebie
Pouczyłem Panią by postraszyła nierzetelnego pracodawce - inspekcja pracy
...
za 3 dni miałem dokument u siebie

Małopolska/OPS/Sygnity
Oprócz Czy będziecie brać załączniki (działałność, niopodatkowane)? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
ankieta i sprawozdanie
kolejny wniosek ... skład rodziny
ROPS co z wypłatą świadczeń?
Wstrzymanie realizacji swiadczenia
Po kontroli ...
chorobowe, dochód z zagranicy
jak wyciągnąć listę osób z Sygnity
Nowonarodzone dziecko + partner
wyegzekwowane alimenty
czy sprawdzacie 500+
KOORDYNACJA - WYPŁATY
rops koordynacji nie ma od 01-04-2016 do 10-04-2016