Czy bierzecie dodatkowe informacje? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 sie 2017, 12:56

Jak robicie odnośnie tych informacji które nie są zawarte we wniosku a narzuca je rozporządzenie np. nazwiska rodowe rodziców, informację o zawarciu związku małżeńskiego, stopień pokrewieństwa z członkami rodziny itd ??????
~KasiaII~
Praktykant
Od: 20 kwie 2017, 13:52
Zajmuję się: zajmuję się FA Śr KDR

Napisano: 04 sie 2017, 13:06

A czy to oświadczenie dotyczące władzy rodzicielskiej - dajecie za każdym razem do podpisu obu rodzicom?
~KasiaII~
Praktykant
Od: 20 kwie 2017, 13:52
Zajmuję się: zajmuję się FA Śr KDR

Napisano: 04 sie 2017, 13:16

@topic
Na chwilę obecną nie biorę nic dodatkowego - nie wiem czy to dobrze czy źle, ale tak robie.

Odnośnie info o zawarciu związku małżenskiego to gdy np.
ojciec nie jest rodzicem co najmniej 3 dzieci, jakby był to by we wniosku był zaznaczony jako "rodzic". Tak to musisz ludzia tłumaczyć, żeby zaznaczali go jako małżonka jeżeli nie jest ojcem 3 dzieci i jeżeli są w związku małżenskim (inaczej by karty nie dostał) i musi wnioskodawca ci dac akt małzenstwa.

@up
Ja brałem przed zmianą ustawy od każdego z osobna, ale teraz jak dali taki wzór to biore tj. pisałem w któryms temacie https://forum.ops.pl/viewtopic.php?f=57& ... 8&start=10

np.
Sytuacja np. w skład rodziny wchodzi matka, mąż (jest ojcem 3 dzieci), 3 dzieci.
Wniosek składa np. matka.
Daje do wypisania dwa oświadczenia:
- na pierwszym w polu DANE WNIOSKODAWCY wpisuje siebie, w polu DANE OSOBY, KTÓREJ DOTYCZY OŚWIADCZENIE również siebie.
- na drugim w polu DANE WNIOSKODAWCY wpisuje siebie, w polu DANE OSOBY, KTÓREJ DOTYCZY OŚWIADCZENIE wpisuje drugiego rodzica (ojca).

W imieniu męża, który nie jest ojcem 3 dzieci by nie mogła napisać bo by wtedy we wniosku był jako małżonek, a nie rodzic.

W innym przypadku nie wiem jaki sens miałby mieć wzór tego oświadczenia.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x