2013-01-31 20:55
Re: Czy dla was Grodzka to facet czy kobieta?
wysłane przez ~i ja... dnia 2013-01-31 20:55:29
~i ja...
\"stalking jest definiowany jako \"złośliwe i powtarzające się nagabywanie, naprzykrzanie się, czy prześladowanie, zagrażające czyjemuś bezpieczeństwu\".\"
gdzie ty dzibar widzisz elementy stalkingu w twoim przypadku (to do wpisu z 19:26) - podaj chociaż jeden pasujący do definicji element?
i może także odniesiesz się do chamskiego zachowania nijakiej pawłowicz tak jak odnosisz się do innych polityków, którzy nie są od pisuarów (np. niesiołowicz czy palikot)
Przykre że w tym kraju dobrze mogą się czuć tylko konserwatywni, radykalni katolicy. Cała reszta jest piętnowana.
Rzygać już się chce tym moherowym państewkiem.
\"Obecnie stalking jest definiowany jako \"złośliwe i powtarzające się nagabywanie, naprzykrzanie się, czy prześladowanie, zagrażające czyjemuś bezpieczeństwu\".
21:44 DWA W JEDNYM
cytuj dzibar całość:
Stalking jest często powiązany z czynami karalnymi tj. obrazą i zniewagą, zniszczeniem mienia, przemocą domową. Przykładowe zachowania definiowane jako stalking to śledzenie ofiary, osaczanie jej (np. poprzez ciągłe wizyty, telefony, smsy, pocztę elektroniczną, podarunki) i ciągłe, powtarzające się nagabywanie. Działania te są szczególnie niebezpieczne, gdy mogą przybrać formę przemocy fizycznej zagrażającej życiu ofiary[1].
W polskim kodeksie karnym stalking (zdefiniowany jako uporczywe, złośliwe nękanie mogące wywołać poczucie zagrożenia) stanowi przestępstwo[2] zagrożone karą pozbawienia wolności do 3 lat lub, w przypadku doprowadzenia ofiary do próby samobójczej, do 10 lat[3].
i daj przykłady tego co napisałaś: \"bardzo wyrafinowana forma usuwania przeciwnikow politycznych ( tak wynika z moich obserwacji) i nie wygodnych osob - a wszystko w imie prawa ( umarzane postepowania)\"
no co tam obserwujesz? czyje wyrafinowane formy usuwania przeciwnikow politycznych w wyniku nękania aby wywolać poczucie zagrożenia??
dostałaś konkretne pytania udziel na nie odpowiedzi
2013-01-31 20:55
Re: Czy dla was Grodzka to facet czy kobieta?
wysłane przez ~i ja... dnia 2013-01-31 20:55:29
~i ja...
\"stalking jest definiowany jako \"złośliwe i powtarzające się nagabywanie, naprzykrzanie się, czy prześladowanie, zagrażające czyjemuś bezpieczeństwu\".\"
gdzie ty dzibar widzisz elementy stalkingu w twoim przypadku (to do wpisu z 19:26) - podaj chociaż jeden pasujący do definicji element?
czy ktokolwiek cie
nagabuje?
naprzykrza się?
prześladuje?
czy te powyżej stany zagrażają twojemu bezpieczeństwu i jak? i dlaczego?
doprecyzuje bo widać nie rozumiesz pytania.
wszak możesz w sieci takie zachowania ignorować.
i może także odniesiesz się do chamskiego zachowania nijakiej pawłowicz tak jak odnosisz się do innych polityków, którzy nie są od pisuarów (np. niesiołowicz czy palikot)