Czy dłużnik ma pisać podanie o zwrot prawa jazdy?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
Re: Czy dłużnik ma pisać podanie o zwrot prawa jazdy?
a w przypadku gdy Pani nie pobiera już FA wycofała wniosek u komornika - Pan płaci jej do ręki - a zwraca się o zwrot prawa jazdy to wystarczy że przedstawi nam dowody wpłaty dla niej z ostatnich 6 miesięcy - czy weryfikujemy czy ma zaległości gdzieś jeszcze czy tylko wywiad i potwierdzenia wpłat?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
- Kontakt:
Trzeba się upewnić u komornika - bo może wierzycielka wycofała swój wniosek ale pozostało zadłużenie wobec skarbu państwa.
Jeżeli komornik nie prowadzi już egzekucji ani bieżących ani zaległych alimentów i całkowite zadłużenie wobec skarbu państwa zostało spłacone no to jest utrata statusu dłużnika alimentacyjnego
Jeżeli komornik nie prowadzi już egzekucji ani bieżących ani zaległych alimentów i całkowite zadłużenie wobec skarbu państwa zostało spłacone no to jest utrata statusu dłużnika alimentacyjnego
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
a jeżeli pozostało zadłużenie to wtedy wywiad + wpłaty?Jola2016 pisze: Trzeba się upewnić u komornika - bo może wierzycielka wycofała swój wniosek ale pozostało zadłużenie wobec skarbu państwa.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, KDR, DM
- Kontakt:
A jak wszczęliśmy postępowanie, komornik potwierdził że dłużnik płacił 6 miesięcy, to jaką decyzję mamy wydać? Decyzję o zwrocie, wydaje starosta. Nie jest tak, że my nie wszczynamy postępowania tylko nasz wniosek do starosty i to on prowadzi postępowanie w tej sprawie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
- Kontakt:
My nie wszczynamy postępowania w sprawie zwrotu prawa jazdy, decyzję w tej sprawie wydaje starosta.
Po otrzymaniu pisma od komornika piszemy wniosek do starosty o zwrot dłużnikowi prawa jazdy
Po otrzymaniu pisma od komornika piszemy wniosek do starosty o zwrot dłużnikowi prawa jazdy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA, KDR
- Kontakt:
Jeżeli dłużnik spełnił wszystkie przesłanki, tzn. wywiad, oświadczenie, rejestracje się w UP, płaci 50%, to w uchylamy decyzję o uznaniu za uchylającego się i wnioskujemy o zwrot prawa jazdy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, KDR, DM
- Kontakt:
Nie uchylamy decyzji, tylko wniosek do starostwa
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA, KDR
- Kontakt:
Dziękuję za pomoc
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Pomóżcie! Mam umorzone postępowanie egzekucyjne od Komornika bo ma wszystko spłacone. Teraz moje pytanie co z prawo jazdy. Sama występuje do Starostwa o zwrot czy musi mi złożyć jakiś wniosek dłużnik?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
nowafundusz pisze: Pomóżcie! Mam umorzone postępowanie egzekucyjne od Komornika bo ma wszystko spłacone. Teraz moje pytanie co z prawo jazdy. Sama występuje do Starostwa o zwrot czy musi mi złożyć jakiś wniosek dłużnik?
z urzędu uchylasz decyzje o uchwalającym się dłużniku i występujesz do starosty o zwrot
Oprócz Czy dłużnik ma pisać podanie o zwrot prawa jazdy? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
czy uchylacie decyzję o uznaniu dlużnika za uchylającego się
proszę o pomoc dłużnik w zk
działania wobec dłużnika alimentacyjnego
DO KIEDY PRZYZNAĆ ŚWIADCZENIA Z FUNDUSZU ALIMENTACYJNEGO
naliczanie odsetek od należności za dzieci
błagam o pilną pomoc!!!!!!!!!!!!
uchyliłam fa, kiedy żądanie zwrtotu
odpis aktualizacyjny dłużnikow alimen
decyzja uchylająca fa - czy informować
Pełnomocnik dłużnika alimentacyjnego
Wysyłacie ponownie zawiadomienia do prokuratury
Dłużnik wymeldowany bezdomny
Dłużnik podjął działalność gospodarczą
PODWYŻKA ALIMENTÓW - ZAWIADOMIENIE
czy powinny być wydane deczyje o zwrocie należniści
Sygnity, wpłaty od komornika, jak mozna to zmienić?