Nie wiem czy tylko ja, czy może ktoś z Was w ostatnim czasie zastanawiał się nad tym:czy w 2020 świadczenie Dobry Start będzie przysługiwało również, jak w roku 2019 dla osób uczących się w szkole dla dorosłych lub w szkole policealnej?
mowa o roku szkolnym 2019/2020 dotyczy tylko od kiedy można było na te dzieci składać i jaki wniosek (papierowy, elektroniczny) nie ma tam mowy że dobry start przysługuje tym dzieciom tylko na rozpoczęcie roku szkolnego 2019/2020
mowa o roku szkolnym 2019/2020 dotyczy tylko od kiedy można było na te dzieci składać i jaki wniosek (papierowy, elektroniczny) nie ma tam mowy że dobry start przysługuje tym dzieciom tylko na rozpoczęcie roku szkolnego 2019/2020
Dokładnie tak. Rok szkolny 2019/2020 dotyczył tylko sposobu składania wniosku. Na początku sama się zamotałam zamotałam, ale już mi się w głowie rozjaśniło.
Oprócz Czy Dobry Start na rok szkolny 2020/2021 będzie też przysługiwał dla uczących w szkole policealnej i dla dorosłych? - Dobry Start (300+) przeczytaj również: