CZY DOBRZE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 17 lut 2017, 10:46

PANI ROZPOCZĘŁA PRACE W DNIU 30-11-2016 UZYSK ZA GRUDZIEŃ 2016 R., I UCHYLENIE OD STYCZNIA ???( CHODZI MI O ZASIŁEK RODZINNY)
@o2.pl

Napisano: 17 lut 2017, 10:49

u mnie tak wlasnie by bylo jesli zostaloby przekroczone kryterium :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2017, 10:51

U MNIE TEŻ JW. :)
Gosia ab

Napisano: 17 lut 2017, 11:14

A jak w takiej sytuacji jest z dochodem uzyskanym i dochodem osiągniętym. Bo np Pani dochód uzyskany za grudzień osiągnęła w styczniu? Jak to wtedy?
Mateusz31
Praktykant
Od: 03 lut 2017, 12:55
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze

Napisano: 17 lut 2017, 11:50

nie ma czegoś takiego jak dochód uzyskany i dochód osiągnięty, to to samo, dochód za grudzień i uchylenie od stycznia w tym przypadku
Gość

Napisano: 17 lut 2017, 11:55

a gdzie jest zapisane ze mamy sprawdzac kiedy pani osiagnela dochod za nastepny miesiac po uzyskaniu dochodu ? nigdzie , wiec moze chodzi o to ze moze mamy sprawdzic kiedy osiagnela ten dochod za ten miesiac, w ktorym nastapilo uzyskanie dochodu ? czyli miesiac wczesniej ? :)jak ktos zaczal pracowac w listopadzie to w grudniu na pewno juz osiagnal z tego dochod:) a doliczymy mu uzysk za grudzien i uchylimy od stycznia...ci co daja bonusy, ktore powinny do trybunalu trafic;-), nie wiem skad ale wyczytuja za maja uchylic prawo od miesiaca nastepnego po osiagnieciu dochodu ale nie po prawdziwym osiagnieciu tylko osiagnieciu dochodu z miesiaca nastepnego po miesiacu uzyskania...niestety interpretacje takie maja swoich zwolennikow nie tylko wsrod niektorych szkolaczych i wsrod nas,ale rowniez i w skaldach ozrekajacych, wiec nigdy nie ma gwarancji czy uchylisz od tego czy od nastepnego zawsze przy odwolaniu na dwoje babka wrozyla;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2017, 11:59

KB zrób odwołanie do SKO to będziesz wiedzieć: "gdzie jest zapisane ze mamy sprawdzac kiedy pani osiagnela dochod za nastepny miesiac po uzyskaniu dochodu"
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2017, 12:04

oj tam Elmer, nie badz naiwny,nic nie bede wiedziec:) dwie sprawy i dwie rozne decyzje - tak ostatnio orzekaja sko:) dla jednego skladu soiagniecie znaczy jedno a dla drugiego drugie...jesli twoje sko jeszcze trzyma sie jednego to pozazdroscic ;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x