czy istnieje pomoc dla repatriantów z Ukrainy
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czy istnieje pomoc dla repatriantów z Ukrainy
Dzien dobry, jestem obywatelem ukrainskim, mam pochodzenie polskie i Karte Polaka, zdecydowaliśmy z zoną jechać we wrześniu do Szczecina na stale. Czy może panstwo zna, czy są jakiś fundusze, ludzi albo organizacji które mogli by pomoc finansowo oplaćać wynajem malego mieszkania dla dwoch? Tylko na pierwsze pare miesiąców, dalej my jusż sami sobie dame rady.
Re: czy istnieje pomoc dla repatriantów z Ukrainy
https://www.migrant.info.pl/Pochodzenie_polskie.html- jeżeli będziesz miał zezwolenie na pobyt stały- to możesz korzystać z pomocy finansowej z pomocy społecznej. Póki tego nie masz- nic nie dostaniesz.
file:///C:/Users/uzytkownik/Downloads/D20160753.pdf - tutaj wyczytałam,że możesz starać sie o pomoc finansową w starostwie powiatowym
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dziękuje, ale to nie jest plik w internecie, tylko w Pana komputerze. Prosze podać mi tą informacje w internecie, albo wysłać na [email protected]abc pisze:file:///C:/Users/uzytkownik/Downloads/D20160753.pdf - tutaj wyczytałam,że możesz starać sie o pomoc finansową w starostwie powiatowym
Dzięki!
o pomocy dla osób posiadających kartę Polaka mówi ustawa z dnia 13 maja 2016r. o zmianie ustawy o Karcie Polaka Dz. U poz. 753
Oprócz czy istnieje pomoc dla repatriantów z Ukrainy - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
postepowanie administracyjne
dec. zmieniająca stypendium
zasiłek stały a działalność gospodarcza
co z dożywianiem bez decyji po 5.09.2016
Brak pieniędzy na okresowe
co dalej
szacowny czs realizacji świadczenia opieki zdrowtnej
N.K.
rodzina zastępcza
zamówienia publiczne
Usługi opiekuńcze niewystarczajace
ciąża a zasiłek okresowy