Czy ktoś mógłby mi pomóc!!! - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 maja 2015, 12:31

Pisze decyzje zmieniające lecz nie dostaliśmy takiej dotacji o jaką wnioskowaliśmy i musimy przyznać stypendium na krótszy okres tj. od 01.01.2015 do 27.05.15r.W decyzji pisze ze przyznajemy stypendium na rok szkolny 2014/15 w okresie od 01.01. do 27.05. Czy zapis na rok szkolny może być skoro przyznajemy tylko do 27.05?
Z góry dziękuję za pomoc.
Hania30

Napisano: 26 maja 2015, 13:46

Moze byc zapis ze na rok szkolny, trzeba tylko wpisac dlaczego na taki okres (tzn ze tyle srodkow czy co w tym stylu). Bardziej mnie zastanawia dla czego do 27 a nie do konca maja...
anuśka

Napisano: 26 maja 2015, 14:35

Dziękuje za pomoc. Mamy taki zapis w wyjaśnieniach -Zgodnie z art. 90d ust. 9 i 10 prawem Wójta jest przyznanie stypendium w wysokości nie niższej niż 80 % i nie wyższej niż 200 % kwoty zasiłku rodzinnego przyznawanego na dziecko w wieku powyżej 5 lat do ukończenia 18 roku życia, czyli w przedziale od 84,80 zł do 212 zł oraz na okres nie krótszy niż miesiąc i nie dłuższy niż 10 miesięcy w danym roku szkolnym. Z tych względów oraz z powodu dużej liczby osób potrzebujących takiego wsparcia w gminie, wójt zmuszony był przyznać stypendium w mniejszej kwocie i przez krótszy okres.Tylko na tyle dni nam starczy dotacji + środków własnych.mamy wyliczone co do dnia.
Hania30

Napisano: 27 maja 2015, 10:56

Wszystko ok, ja rozumiem to ze malo kasy bo tez mielismy kiedys taki przypadek ze nie wystarczylo nam na cale 6 m-cy. Tylko dalej mnie to zastanawia dlaczego w decyzji pisac ze do 27 maja a nie 31 maja. Co na dni przeliczacie?
anuśka

Napisano: 27 maja 2015, 10:58

Bo nie pomyslalabym zeby przeliczac na dni. Z tego co wiem przyznaje sie na cale miesiace a nie na dni. To juz lepiej by bylo dac miesieczna kwote wyzsza niz minimalna i dac np do konca kwietnia. To tylko taka moja uwaga.
Co inni o tym mysla? Czy ktos z Was przeliczal kiedys na dni?
anuśka

Napisano: 27 maja 2015, 15:25

Też jestem zdziwiona tymi dniami. Pierwszy raz spotykam się że ktoś przelicza stypendium na dni. U nas jest stypendium przyznane na miesiąc i rozpatruje się to w zakresie miesiąca.
Jus

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x