Czy ktoś tam myśli
Czy ktoś tam myśli
No może q...rna chata MRPiPS da kasę na zatrudnienie osoby do obsługi sprawozdań, bo niedługo nie będziemy nic innego robić tylko wysyłać sprawozdania. Oni tam chyba musieli zatrudnić u siebie armię ludzi do obsługi tych sprawozdań, bo już nie ma dnia żeby nie wymyślali kolejnych. W końcu muszą jakoś uzasadnić potrzebę zatrudniania nowych osób. Oni najwyraźniej sądzą, że samorządy tak samo lekką ręką zwiększają etaty a tymczasem jest tak, że za mniejsze pieniądze niż podopieczni musimy coraz więcej tyrać.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy ktoś tam myśli
Prawda, ostatnio przechodzą już samych siebie.
Hitem jest sprawozdanie z wywiadów, którego i tak nie da się edytować ręcznie, bo zasysa dane automatycznie z programu - sprawozdanie można tylko przekazać i podpisać w CAS.
A sprawozdanie ze źródeł finansowania wymiany kotłów i przyłączy ciepła to już jest q.a jawna kpina. Od dawna jesteśmy "sortownią odpadów", a od kilku lat - zwykłym śmietniskiem. Za chwilę się okaże, że winni smogu są nasi klienci, a w szczególności my, bo nie dajemy kasy na ekologiczne piece i pellet dla swoich podopiecznych.
Ja rozumiem np. badania bezdomności, ale ten cyrk wokół tematu raz w roku i potem cisza - to jest zwykły skandal. Schroniska mają się standaryzować, a państwo i większość samorządów bez NGO nie mają do zaoferowania praktycznie NICZEGO! Jakiś śmieszny konkurs przy tej skali zjawiska, a potem wymogi ustawowe z kosmosu i kontrole oderwane od realiów.
Uffff...
Ale mam dzień
Hitem jest sprawozdanie z wywiadów, którego i tak nie da się edytować ręcznie, bo zasysa dane automatycznie z programu - sprawozdanie można tylko przekazać i podpisać w CAS.
A sprawozdanie ze źródeł finansowania wymiany kotłów i przyłączy ciepła to już jest q.a jawna kpina. Od dawna jesteśmy "sortownią odpadów", a od kilku lat - zwykłym śmietniskiem. Za chwilę się okaże, że winni smogu są nasi klienci, a w szczególności my, bo nie dajemy kasy na ekologiczne piece i pellet dla swoich podopiecznych.
Ja rozumiem np. badania bezdomności, ale ten cyrk wokół tematu raz w roku i potem cisza - to jest zwykły skandal. Schroniska mają się standaryzować, a państwo i większość samorządów bez NGO nie mają do zaoferowania praktycznie NICZEGO! Jakiś śmieszny konkurs przy tej skali zjawiska, a potem wymogi ustawowe z kosmosu i kontrole oderwane od realiów.
Uffff...
Ale mam dzień

Oprócz Czy ktoś tam myśli - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
działalność gospodarcza
bezdomny
ochrona macierzyńska
POPŻ
bezdomny
Usługi opiekuńcze - co z decyzją.
odpłatność za DPS
Karta aktywności zawodowej klientów ops
Strategia Rozwiązywania Problemów Społecznych