Czy ktoś z Was opracował już wniosek o ZDO? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 06 maja 2014, 9:33

pytanie jak w temacie :)
Violeta

Napisano: 06 maja 2014, 12:31

tu znajdziesz wpisz w wyszukiwarce pap-com druki oni mają opracowany jak nie znajdziesz na stronie to zadzwoń do nich i poproś o wzór.
Jadzka

Napisano: 06 maja 2014, 15:13

viewtopic.php?f=9&t=207148737&start=10
Ewentualnie w temacie z linku powyżej były jakieś wzory wniosków o ZDO i INFORMACJI ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 07 maja 2014, 9:04

potwierdzam to co napisała Jadzka oni mają na 100 % taką uzyskałem informację ale jeszcze go unowoczesniają.
Robin

Napisano: 07 maja 2014, 9:09

ten wniosek w linku który wskazał wam heiland jest co najmniej niepoważny brakuje w nim wszystkiego łącznie z artykułami ?
BoOlek

Napisano: 07 maja 2014, 9:55

BoOlek pisze:ten wniosek w linku który wskazał wam heiland jest co najmniej niepoważny brakuje w nim wszystkiego łącznie z artykułami ?
Ja tam kilka artykułów widzę, lecz sam przyznaję że z niego nie wiem czy będę korzystał,
nawet jak to zapewne ze zmianami licznymi :(
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 08 maja 2014, 11:40

Proponuję wniosek o ustalenie prawa do świadczenia pielęgnacyjnego (obowiązujący do 31.12.2012 r.) przerobić na wniosek o ustalenie prawa do zasiłku dla opiekuna. Zgodnie z ustawą zasiłek dla opiekuna przysługuje, jeżeli osoba spełnia warunki do otrzymania świadczenia pielegnacyjnego w brzmieniu obowiązującym do 31.12.2012r. Powinno być dobrze.
(Dz.U. Nr 298, poz. 1769 - tam znajdziecie stary wniosek)
Irena68

Napisano: 08 maja 2014, 11:57

tak wygląda pierwsza strona mojego wniosku ... muszę jeszcze wymyśleć oświadczenia :(

WNIOSEK O USTALENIE PRAWA DO ZASIŁKU DLA OPIEKUNA

Część I.

Dane osoby ubiegającej się:
Imię Nazwisko
Pesel Stan cywilny
Obywatelstwo Obywatelstwo
Miejsce zamieszkania
Poczta Telefon

Wnoszę o przyznanie zasiłku dla opiekuna w związku z opieką nad:

....................................................................................................................................................
( imię i nazwisko )
w okresach:
• za okresy od dnia 1 lipca 2013 r. do dnia poprzedzającego dzień wejścia w życie ustawy, w których osoba spełniała warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 139, poz. 992, z późn. zm)) w brzmieniu obowiązującym w dniu 31 grudnia 2012 r.;
• od dnia wejścia w życie ustawy, jeżeli osoba spełnia warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych w brzmieniu obowiązującym w dniu 31 grudnia 2012 r.

Dane osoby wymagającej opieki:
Imię Nazwisko
Pesel Stan cywilny
Miejsce zamieszkania
Poczta Telefon
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 08 maja 2014, 11:58

ewalu pisze:tak wygląda pierwsza strona mojego wniosku ... muszę jeszcze wymyśleć oświadczenia :(

WNIOSEK O USTALENIE PRAWA DO ZASIŁKU DLA OPIEKUNA

Część I.

Dane osoby ubiegającej się:
Imię Nazwisko
Pesel Stan cywilny
Miejsce zamieszkania
Poczta Telefon

Wnoszę o przyznanie zasiłku dla opiekuna w związku z opieką nad:

....................................................................................................................................................
( imię i nazwisko )
w okresach:
• za okresy od dnia 1 lipca 2013 r. do dnia poprzedzającego dzień wejścia w życie ustawy, w których osoba spełniała warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 139, poz. 992, z późn. zm)) w brzmieniu obowiązującym w dniu 31 grudnia 2012 r.;
• od dnia wejścia w życie ustawy, jeżeli osoba spełnia warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych w brzmieniu obowiązującym w dniu 31 grudnia 2012 r.

Dane osoby wymagającej opieki:
Imię Nazwisko
Pesel Stan cywilny
Miejsce zamieszkania
Poczta Telefon
zamiast tych kropeczek mam kwadraciki do zaznaczenia i tabelki na dane mi się nie przeniosły przy wklejaniu ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x