czy ktoś zna odpowiedz
Re: czy ktoś zna odpowiedz
Ja miałam taki przypadek, nasz prawnik kazał przyznać, ponieważ ustawa nie zakazuje i przyznaliśmy
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: czy ktoś zna odpowiedz
ocena faktu rezygnacji z zatrudnienia meza w zwiazku z koniecznoscia sptrawowania opieki nad niepelnosprawnym dzieckiem nalezy do rganu wlasciwego...jesli organ uzna ze rezygnacja ma zwiazek z koniecznosia opieki mimo ze matka dziecka przebywa na urlopie macierzynskim i tez sprawuje opieke -ale nie moze jej z jakich powodow zapewnic w takim stopniu w jakim dziecko potrzebuje - to SP moze przyslugiwac...jednak sytuacja taka na pewno budzi watpliwosci, w zwiazku z czym organ powinien przeprowadzic wywiad srodowikowy,ktory te watpliwosci powinien rozwiac...jesli uzna ze maz zrezygnowal z pracy bo mu sie pracowac nie chcialo a matka na macierzynskim zapewnia wystaczaca opieke dziecku - to odmowi...w takiej sytuacji nie ma jednoznacznej przeslanki negatywnej ale musi byc zwiazek rezygnacji z koniecznosci sprawowania przez osobe rezygnujaca opieki - takiej konecznosci w tej sytuacji po prostu moze nie byc, ale tez moze byc:)
Oprócz czy ktoś zna odpowiedz - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
uprawomocnienie
Zasady przyznawania dodatku do śp 100 zł P 33/13
ZDO a rolnicy i ludzie dobrej woli obsługujący ŚR
czy mogę liczyć na pomoc?
szo art. 25
czy to duuuuuuży błąd????????????
wnioski o ZdO
opiekun prawny
Wyrównanie ZDO a odmowa SZO
Prawidłowy sposób liczenia
Czy ktoś wie?
Czy wyrównujemy SP w rodzinie gzie bylo na dwoje rodzeństwa?
sygnity - wyrównianie składek
dochód uzyskany
czy może być
Klientka wyrejestrowała się z UP 16.04.2014r. od kiedy przyz