oo matko, ja byłam w PUP w styczniu pytać o staże to nie mieli ofert i mówili, że ma się zmienić ustawa i staże maja być do 30 rż, to ładnie zmienili jak teraz jest staż do 30 rż ale po stażu trzeba zatrudnić...
kronos79
w pewnym sensie wykorzystywanie ale nie wyobrażam sobie, żeby mój obecny, nieogarniety stażysta, który nie porafi sklecić prostego zaświadczenia o pobieraniu zr, był zatrudniny na dłużej niż miesiąc
i nie nie jestem wredna albo wszechwiedzaca po prostu nie wszystcy się nadają do tej pracy
ja trochę będę bronić stażystów i ludzi, którzy zaczynają w śr, bo sama jestem nowa. jak ktoś już jest oblatany w temacie to wszystko jest dla niego proste, a jak przychodzi zielona osoba- tak jak ja, to ta ustawa to jest naprawdę masakra, jest tyle szczegółów różniących poszczególne świadczenia, do tego dodatkowe dokumenty, które też są różne w zależności od sytuacji człowiek... tego jest ogrom ogrom. nie wiem jak w innych ośrodkach ale w moim w ciągu tamtego tygodnia było 10 osób, w tym 5 po zp- najprostszy do przyznania moim zdaniem. nie ma gdzie trenować. w przeciągu półtora tygodnia wystawiłam 2 zaświadczenia o niekorzystaniu z śr. a osobiście uważam, że potrzeba dużo praktyki żeby wszystko wykonywać płynnie, niekoniecznie trzeba być ciemnym bądź zdolnym inaczej ale niektórzy ludzie potrzebują zrobić coś 5 razy żeby załapać i już nie pytać i nie popełniać błędów. bądźcie trochę wyrozumiali dla nowy osób, cierpliwi, bo jak \"mentor\" jest niechętny do nauczania to człowiek się z samej ustawy nie nauczy i potrzebuje kogoś cierpliwego