czy macie stażystów - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 8    [ Posty: 72 ]

Napisano: 10 mar 2014, 14:35

@nika
to jest dopiero wykorzystywanie. :P
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2014, 14:49

oo matko, ja byłam w PUP w styczniu pytać o staże to nie mieli ofert i mówili, że ma się zmienić ustawa i staże maja być do 30 rż, to ładnie zmienili jak teraz jest staż do 30 rż ale po stażu trzeba zatrudnić...
~Ina

Napisano: 10 mar 2014, 14:50

kronos79
w pewnym sensie wykorzystywanie ale nie wyobrażam sobie, żeby mój obecny, nieogarniety stażysta, który nie porafi sklecić prostego zaświadczenia o pobieraniu zr, był zatrudniny na dłużej niż miesiąc :)
i nie nie jestem wredna albo wszechwiedzaca po prostu nie wszystcy się nadają do tej pracy
~nika

Napisano: 10 mar 2014, 15:00

@nika
może stażysta ma inne talenta :)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2014, 15:03

kronos79
tak ma, jego głownym talentem jest wkurzanie mnie :) robi to perfekcyjnie :)
~nika

Napisano: 10 mar 2014, 15:05

i pewnie to robi z miłości do ciebie .. no chociaż z sympatii
~ewalu

Napisano: 10 mar 2014, 15:08

ewalu mam taką nadzieję :) ale chłopak w ogóle nie nadaje się do pracy w śr :)
~nika

Napisano: 10 mar 2014, 15:09

@nika
widzisz, w kazdym można znaleźć coś wartościowego. :P
O ile rzecz jasna lubisz być wkurzana. :)
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2014, 15:09

pewnie jest nie długo a jak sama wiesz ŚR to nie jest łatwy kawałek chleba ;p .. daj mu szansę
~ewalu

Napisano: 10 mar 2014, 15:12

ja trochę będę bronić stażystów i ludzi, którzy zaczynają w śr, bo sama jestem nowa. jak ktoś już jest oblatany w temacie to wszystko jest dla niego proste, a jak przychodzi zielona osoba- tak jak ja, to ta ustawa to jest naprawdę masakra, jest tyle szczegółów różniących poszczególne świadczenia, do tego dodatkowe dokumenty, które też są różne w zależności od sytuacji człowiek... tego jest ogrom ogrom. nie wiem jak w innych ośrodkach ale w moim w ciągu tamtego tygodnia było 10 osób, w tym 5 po zp- najprostszy do przyznania moim zdaniem. nie ma gdzie trenować. w przeciągu półtora tygodnia wystawiłam 2 zaświadczenia o niekorzystaniu z śr. a osobiście uważam, że potrzeba dużo praktyki żeby wszystko wykonywać płynnie, niekoniecznie trzeba być ciemnym bądź zdolnym inaczej ale niektórzy ludzie potrzebują zrobić coś 5 razy żeby załapać i już nie pytać i nie popełniać błędów. bądźcie trochę wyrozumiali dla nowy osób, cierpliwi, bo jak \"mentor\" jest niechętny do nauczania to człowiek się z samej ustawy nie nauczy i potrzebuje kogoś cierpliwego
~Ina

Strona 2 z 8    [ Posty: 72 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x