Czy mam wzywać babkę? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 08 cze 2016, 10:44

Babka jest rozwódką, z byłym mężem ma jedno dziecko. W marcu złożyła wniosek na becikowe na nowe dziecko, do wniosku wpisała ojca tego dziecka. Teraz złożyła wniosek na 500+ na pierwsze i drugie dziecko, ale w skład rodziny nie podała już ojca tego młodszego dziecka. Gdyby go podała, przekroczyliby kryterium. Pytanie, czy muszę ją wezwać aby mi wyjaśniła tę niezgodność z becikowym z marca, czy może być tak jak jest teraz?
e-ka

Napisano: 08 cze 2016, 10:50

a napisała jakieś oświadczenie o samotnym wychowaywaniu?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2016, 11:01

nie
e-ka

Napisano: 08 cze 2016, 13:42

Pomoże ktoś?
e-ka

Napisano: 08 cze 2016, 13:43

Wywiad środowiskowy
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 08 cze 2016, 13:49

voodoo
co ty masz z tym wywiadem środowiskowym, jaki wywiad! W administracji stosujemy najpierw wezwanie, bo strona musi mieć możliwość wyjaśnienia sytuacji.

W tym wniosku nie widzę podstaw do wzywania, miała prawo podać taki skład rodziny i kropka. Od złożenia wniosku na becik minęło trochę czasu i mogli się rozstać - ustawa ma dziury a klient mądry to taki, który potrafi z tego skorzystać. Jak tak bardzo chcesz, możesz ją WEZWAĆ ale absolutnie żadne wywiady. Jakiś niespełniony pracownik socjalny grasuje na forum ostatnio.
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2016, 13:56

No to będzie miała możliwość wyjaśnienia- jak przyjedzie pracownik socjalny.

Ustawa jest po to aby z niej korzystać- skoro zachodzi podejrzenie co do sprawowania opieki nad dzieckiem to lecisz do socjalnego z wnioskiem i tyle. Ja o tyle miałem w jednym przypadku dobrze (identyczna sytuacja jak w temacie) że i matka i ojciec są zameldowani w jednym mieszkaniu więc ja się nie czaiłem w jakieś wezwania do składania wyjaśnień etc tylko wywiad (na którego efekty czekam).
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x