Witam,
czy mogę uchylić prawo do świadczenia pielęgnacyjnego na podstawie wydruków z ZUS?
Niestety brak jest jakichkolwiek dokumentów związanych z podjęciem pracy oprócz wydruku ZUS oraz oświadczenia Pani X.
Sprawa wygląda tak, że Pani od 2012 pobiera ŚP na syna.
Wcześniej kiedy nie było Empatii ludzie żyli w raju ciesząc się, że nic nie wyjdzie.
Ale w momencie kiedy weszła empatia nagle wychodzą takie kwiatki, że np. Pani w trakcie pobierania ŚP pracowała. I tak też było w moim przypadku.
W okresie od 2013 do 2015 r. pracowała w jednej firmie i w miedzy czasie w okresie 2014 do 2015r. w drugiej. Tak wyszło mi ze składek ZUS teraz.
Nadal pobiera ŚP.
Pani twierdzi, że nie ma żadnych dokumentów potwierdzających zatrudnienie. Sprawa jest nieco grubsza nie bede jej tu opisywać.
Oświadczyła mi na druku pod odpowiedzialnością, że podjęła tą prace ale nie ma dokumentów żadnych związanych z tym.
na tych wydrukach z zus są podane (powinny być) nr NIP zakładów pracy, w googlach wpisujesz "baza regon" tam wpisujesz nip i będziesz mieć nazwę zakładu, napisz do nich wniosek o udostępnienie danych w jakich okresach pracowała i jaki dochód uzyskała. ja tak robię:)
ja tak zrobiłam z tym, że jeden zakład jest w likwidacji (w grudniu 2015 r. zaprzestanie prowadzenia działalności) - a na tym mi zależało najbardziej bo od niego rozpoczęła swoja kariere w 2013 r. i obejmowało to cały okres zatrudnienia.
A do drugiego napisałam i dzwoniłam w sprawie odpowiedzi to łaskawa Pani zbyła mnie mówiąc ze wszelkie informacje tylko pisemnie. A przecież ja do nich napisałam i chciałam tylko dowiedzieć sie co z odpowiedzią (bo już trochę to trwa)