Kobietka ma przyznany zasiłek rodzinny na 2 dzieci oraz jeden dod. z tyt. rozp. roku szkolnego z zastosowaniem zł za zł. W grudniu idzie na urlop wychowawczy (utrata dochodu) i od stycznia kwalifikuje się na świadczenia w pełnej kwocie. W listopadzie wypłaciłam, w grudniu jeszcze też wypłacę m.in. dodatek z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego w wys. po 7,72 zł miesięcznie. W jakiej kwocie mam przyznać ten dodatek we wrześniu 2017 - w wys. 100 zł jak przyznaje mi system czy odliczyć tę kwotę którą wypłacę (2x7,72) i dopłacić różnicę? Jak robicie?
Witam też mam taki przypadek ale jeszcze mają dojazdy do szkoły Nigdy wczesniej nie robiłam takiej decyzji Mam program TOP team dzwoniłam tam sama mam sobie policzyć on mi nie przeliczy Proszę kogoś niech podpowie jak to policzyć
jeśli masz SYGNITY, to na pewno system przyznaje różnice.
wprowadź w styczniu wniosek zmieniajacy- urlop wychowawczy, nie uwzgledniaj dochodu Pani , i system przeliczy od stycznia na pelen zasilek i dodatki., uwzgledni wypłacone części dodatku D6.
Ja mam top team więc nic mi nie policzy podpowiedzcie proszę jak to zrobić wypłaciłam Pani tylko listopad od grudnia już normalnie Pani miała rodzinne ropoczęcie i dojazdy Czy dobrze rozumiem rodzinne pójdzie normalna kwota 124 rozpoczęcie mam odjąc 8,33 a dojazdy normalnie 69 czy też mam coś odjąć