Czy mogę dostać z MOPS u zwrot pieniędzy wydanych na sprzęt rehabilitacyjny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 10 gru 2013, 14:04

Mam pewne problemy z kręgosłupem, od lekarza dostałem zalecenie aby zakupić pas podtrzymujący kręgosłup w odcinku krzyżowym i tak zwaną ósemkę (takie pasy) które zakłada się na barki, łopatki, i one zapobiegają garbieniu się. I moje pytanie brzmi, czy mogę iść do mopsu i starać się o zwrot pieniędzy za okazaniem faktury? Bo jak mi wiadomo, osoby korzystające z pomocy po okazaniu faktury za buty bądź inną część garderoby dostają zwrot.
Dodam, że koszt tego sprzętu to około 250 zł
~Krystian

Napisano: 10 gru 2013, 14:12

a jaki jest Twój dochód ,że nie możesz sobie pozwolić na zakup sprzętu za około 250 zł w pomocy społecznej obowiązują kryteria dochodowe dla samotnych 542 zł a w rodzinie 456 zł
może zapytaj w PCPR lub czy to jest refundowane w z NFOZ
~ola

Napisano: 10 gru 2013, 14:15

Moi rodzice są bezrobotni, ja jestem niepełnoletni, korzystamy z zapomogi z Mopsu ponieważ nie mamy stałego dochodu
~Krystian

Napisano: 10 gru 2013, 14:19

Doradzałabym ustalenie niepełnosprawności i korzystanie ze sprzeętu rehabilitacyjnego współfinanspwanego przez PFRON i NFZ.
~Esia

Napisano: 10 gru 2013, 16:02

i błąd - trzeba było nie kupować tylko przynieść do MOPS fakturę pro forma i wnosić o dofinansowanie. Nie zwracamy za potrzeby już zaspokojone.
~Wredna

Napisano: 10 gru 2013, 17:02

Jeszcze te rzeczy nie zostały zakupione zakupione. Ale żebym otrzymał fakturę, przecież muszę zakupić dany przedmiot?
~Krystian

Napisano: 10 gru 2013, 17:06

Tak, potrzeba już została zaspokojona.
~Ryska

Napisano: 10 gru 2013, 17:09

Jak nie zakupione jak sam piszesz czy mogę iść go ops i za okazaniem faktury starać się o zwrot.
Idz do swojego ops i skoro już całą rodziną korzystacie ze wsparcia więc tam wszystkiego się dowiesz.
~Iza

Napisano: 10 gru 2013, 17:17

Dziękuję uprzejmie za pomoc. :) Pozdrawiam :)
~Krystian

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x