pracownik socjalny terapeuta - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 gru 2013, 23:56

Czy w pracy socjalnej prowadzicie terapię klientów? Czy prowadzicie terapię rodzin. U mnie dyr mówi że każdy pracownik socjalny może prowadzić rozmowy terapeutyczne? Co o tym myślicie?
~ps

Napisano: 10 gru 2013, 0:59

Myślę, że pracownik socjalny powinien skierować taką osobę na profesjonalną terapię. Ma przecież kwalifikacje, żeby rozpoznać taką potrzebę. Natomiast dyrektor powinien się trochę douczyć, zanim zapoda taki prikaz ;)

Z.
Praktykant
Od: 16 wrz 2009, 11:03
Zajmuję się:

Napisano: 10 gru 2013, 3:03

jeżeli ja spół pracuje z OPS a oni nie. NP nie pomagają w żaden sposób czyli odmawiają mi opału i np; za płacenie mi jakiegoś rachunku tylko obiady w szkołach i dla dzieci kino na film czy bajke a puzniej piszą do sądu ze sie nie spół pracuje z nimi to ja juz nie wiem o co tu chodzi prosze odpisać na mel.... [email protected] DZIEKUJE
~justyna

Napisano: 10 gru 2013, 10:05

e tam... rozmowy terapeutyczne . Wspierające- jeśli brać pod uwagę fakt, iż nie ma się kwalifikacji . Tak mu się pewnie powiedziało.
Z Terapią rodzin czy Terapią klientów - nie może to mieć nic wspólnego. Nie wolno.

~emilka

Napisano: 10 gru 2013, 10:16

Bo mnie zastawiło to i pytam - Ale przecież nie każdy ma kwalifikacje do tego? Odpowiedź była \" Proszę nie obrażać pracowników socjalnych - każdy z nich ma kwalifikacje i takie rozmowy terapeutyczne może prowadzić.\"
~ps

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x