Czy w pracy socjalnej prowadzicie terapię klientów? Czy prowadzicie terapię rodzin. U mnie dyr mówi że każdy pracownik socjalny może prowadzić rozmowy terapeutyczne? Co o tym myślicie?
Myślę, że pracownik socjalny powinien skierować taką osobę na profesjonalną terapię. Ma przecież kwalifikacje, żeby rozpoznać taką potrzebę. Natomiast dyrektor powinien się trochę douczyć, zanim zapoda taki prikaz
jeżeli ja spół pracuje z OPS a oni nie. NP nie pomagają w żaden sposób czyli odmawiają mi opału i np; za płacenie mi jakiegoś rachunku tylko obiady w szkołach i dla dzieci kino na film czy bajke a puzniej piszą do sądu ze sie nie spół pracuje z nimi to ja juz nie wiem o co tu chodzi prosze odpisać na mel.... [email protected] DZIEKUJE
e tam... rozmowy terapeutyczne . Wspierające- jeśli brać pod uwagę fakt, iż nie ma się kwalifikacji . Tak mu się pewnie powiedziało.
Z Terapią rodzin czy Terapią klientów - nie może to mieć nic wspólnego. Nie wolno.
Bo mnie zastawiło to i pytam - Ale przecież nie każdy ma kwalifikacje do tego? Odpowiedź była \" Proszę nie obrażać pracowników socjalnych - każdy z nich ma kwalifikacje i takie rozmowy terapeutyczne może prowadzić.\"