informowanie strony - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 10 gru 2013, 14:53

witam, mam dylemat, otóż ojciec dziecka mieszkający w innej miejscowości wysyła do mnie pismo o wgląd w sytuacje dziecka oraz oczekuje,iż odeśle mu informację pisemną. Dokonuje oczywicie wgląd w rodzine ale w piśmie informuję go aby przyszedł do GOPS-u celem rozmowy na temat warunków w jakich przebywa jego dziecko, nie informuje go o tym pisemnie tylko ustnie. Jego to nie satysfakcjonuje, uważa ze powinien otrzymać wszystko na piśmie. Dodam, że owy Pan płaci nieregularnie alimenty, jest w konflikcie z byłą konkubiną, w sądzie nie wszczął żadnej sprawy gdyż go nie poważa(podobnie jak kuratora rodziny byłej konkubiny)
Moje pytanie: Czy odpisywać pisemnie w jakich warunkach przebywa dziecko na wniosek ojca? W Ustawie niestety nic nie moge znaleść.
~magda

Napisano: 10 gru 2013, 19:59

Pracownik socjalny to nie pies gończy. Nie działa na zlecenie jednego z rodziców. Ja bym raczej nie \"donosiła\" ojcu. Jeśli miałabym jakieś zastrzeżenia do sprawowania opieki, wychowywania dziecka, zawiadomiłabym sąd. To, że ojciec mieszka w innej miejscowości, nie znaczy, że nie może sam dowiadywać się co się dzieje z jego dzieckiem - bezpośrednio odwiedzając go/ją.
~Iza

Napisano: 11 gru 2013, 0:16

Nie mozna udzielać informacji, jeżeli ojciec dziecka ma zastrzeżenia to powinien zwrócić się do Sądu o takie informacje. Ochrona danych Osobowych.
~Mek

Napisano: 11 gru 2013, 9:21

ochrona danych, Boże widzisz a nie .............
jak mozesz informacje o rodzinie przekazywac dalej? Jak przyjdzie Kowalski i zapyta kierownika ile zarabiasz to mu odpowie? Znowu podstawy pracy. ~

~wredna pisze zebyśmy mieli szacunek do siebie owszem, ale jak widze takie wpisy to szlak mnie trafia
~ww

Napisano: 11 gru 2013, 10:17

ojcu przekazałam informację, iż nie widzę żadnych uchybień w opiece nad jego synem, ale jemu to nie wystarcza on musi miec na pismie i stąd moje pytanie do Was, czy odpisujecie pisemnie, jakby nie było to ojciec i niestety jak te \"psy goncze\" (trafne określenie Izy :) ) musimy na takie wnioski jeździć. Ojciec dziecka nie jest \"wysokich lotów\" , i sami wiecie, że własnie tacy ludzie są jak rzepy na psim ogonie i potrafia narobić pracownikom smrodu.
~magda

Napisano: 11 gru 2013, 10:25

więc odpisz Panu że zgłoszenie jego wpłynęło do waszego Ośrodka i zostały podjęte w sprawie stosowne czynności i koniec.
~basia

Napisano: 11 gru 2013, 11:00

Ty możesz od niego przyjąć zgłoszenie, ale żadnych informacji zwrotnych nie możesz przekazać. Co może Ci zrobić? Jak jest wszytko ok, spisz sobie notatke i koniec, jeśli jest coś żle to pisz do sądu i tyle.
~ww

Napisano: 11 gru 2013, 12:55

a czy ojciec ma ograniczone prawa rodzicielskie? jeżeli nie a interesuje się dzieciakiem to niech sam zap...a i się dowie.
~dżon

Napisano: 11 gru 2013, 15:50

ojciec nie ma ogranicznych praw (matka nad tym pracuje hha)
dzięki za odpowiedzi utwierdzające mnie w moim przekonaniu. Pozdrawiam i życzę mało pracy :)
~madzik

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x