Pani złozyła wniosek 30.09.2018r. , nie uzuzpełniła wniosku dostała wezwanie, list się odleżał na poczcie odebrała ostataniego dnia, przyszła tez ostatniego dnia z wezwania tj. 14 dnia. Przyszła uzupełniła i zgłosiła zę podjęła zatrudnienie od sierpnia 2018r., miała donięść dochód uzyskany, znowu poszło wezwanie ale nie zmiejszcze się w terminie do 30.11.2018r. bo lista jeszcze nie odebrany. Jak wybrnąc z tej sytuacji? jakieś rady?
Nie wiem czy dobrze robię, ale termin rozpatrzenia się liczy od dnia złożenia prawidłowo wypełnionego wniosku wraz z niezbędna dokumentacją. Jeśli tej dokumentacji nie masz, a Pani przynosi częściowo to z każdym dokumentem postępowanie się wydłuża. Ale mogę się mylić.
Z resztą ostatnio dostałam pismo z SKO o przedłużeniu terminu rozpatrzenia sprawy z powodu: bo mają za dużo spraw.
Termin rozpatrzenia wniosku to 1 miesiąc lub zgodnie z przepisem art. 21 ustawy. Każdorazowo w przypadku nierozpatrzenia sprawy w terminie, istnieje możliwość przedłużenia terminu.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus