proszę odpowiedzcie Gmina przesłała pismo ze w zwiazku ze sprawa meldunkowa ofiara ( kiedyś była karta ) napisała mi żeby dołączyć im Nk i wysłali pismo do mnie zeby im przesłać. Ja nie mogę tego zrobic zg z art 9c uoppw prawda zkolei art 248 k post cywilnego pozwala przesłac nk tylko sądom prokuraturze i policji wyprowadzcie mnie z błędu jeśli w nim jestem
Jeżeli kiedyś pani X była ofiarą przemocy i prowadzona była procedura NK w związku z tą sprawą w Twojej Gminie, ale na dzień dziesiejszy temat jest zamknięty, a pani x zmieniła miejsce zamieszkania- nie wysyłasz żadnej NK do gminy, gdzie przebywa pani X. Brak podstaw prawnych, a także czysto logicznych uzasadnień.
Jeśli "nowa" Gmina chce wiedzieć jak jest historia pani X, ewentualnie chcą ją wciągnąć do grupy rodzin podwyższonego ryzyka- niech przeprowadzą sobie wywiad z panią. Nie wysyłasz nic.
Wyjątkiem jest sytuacja, kiedy NK jest w trakcie,a pani X zmienia miejsce zameszkania.
My life as a writer consists of one eighth of talent and seven eighth of discipline.
Strength does not come from physical capacity. It comes from indomitable will. John Irving & Mahatma Gandhi