czy mogę skladać wniosek na koniec kwietnia,ale od maja

Wybrane tematy:
Cheops przedłużenie dodatku energetycznego o co chodzi ??? zmieniamy decyzje? de do kwietnia? Nowe stawki DE od maja 2022 r. liczba rodzin
Izolda

czy mogę skladać wniosek na koniec kwietnia,ale od maja

Post autor: Izolda »

Mam dodatek mieszkaniowy do czerwca, dodatek energetyczny do kwietnia przyznany. Cz mogę złożyć wniosek na DE w końcu kwietnia , czy poczekać muszę do maja i go złożyć ?
Izolda

Re: czy mogę skladać wniosek na koniec kwietnia,ale od maja

Post autor: Izolda »

Wszyscy wchodzą i nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? No niby jest proste , ale O odzewu... Poradźcie mi , kiedy złożyć ten wniosek DE.
WIELKOPOLSKA

Post autor: WIELKOPOLSKA »

w maju
energetyk

Post autor: energetyk »

a moim zdanie do konca kwietnia ma zlozyc wniosek a decyzje dostaje sz od maja do czasu trwania dod mieszkaniowego ,ja tak robie
ruda maruda

Post autor: ruda maruda »

dopiero w maju
mk2

Post autor: mk2 »

ja tak samo robie jak energetyk :D
Fantomas

Post autor: Fantomas »

w maju oczywiście
eska 1

Post autor: eska 1 »

A niby z czego to wynika, ze w maju skoro w ustawie prawo energetyczne nie ma o tym ani słowa.
Można w maju, można również w kwietniu ...decyzja przyznająca zależy od przyznania dodatku mieszkaniowego i od tego czy na kwiecień jest już przyznany dodatek energetyczny.

Ja przyjmuje wnioski już na maj od osób które do końca kwietnia maja przyznany dodatek energetyczni i im przyznam ten dodatek od maja , zaś osobom które mają dodatek mieszkaniowy a nie mają jeszcze energetycznego a składają teraz wniosek przyznaje energetyczny na kwiecień.

Na jakiej podstawie osobom składającym wnioski już dziś miałabym odmówić przyjęcia wniosku i wysyłać ich z kwitkiem i mówić że maja przyjść w maju?
ODPOWIEDZ