do końca października obowiązują dochody za 2012 ewentualnie dochód uzyskany po tym roku. W listopadzie będą już wymagane dochody za 2013 bądź ewentualnie dochód uzyskany po tym roku. Więc trzeba czekać do listopada jeśli z dochodami za 2013
Masz rok czasu od urodzenia dziecka na złożenie wniosku. Jak złożysz do 31 października to dochody za 2012 rok, a jak złożysz po 1 listopada to dochody za 2013 rok.
To już teraz już nie wiem co robić. W MOPS powiedzieli, że jeszcze nie mogę złożyć z dochodami za 2013.
Z kolei z dochodami za 2012 przekracza, generalnie mogłabym zaczekać ale zaświadczenie od lekarza mam z datą wrześniową, więc w listopadzie będzie ono nieaktualne.
Może ktoś się jeszcze wypowie na ten temat.
ci co wymyslaja, ze becik nie jest swiadczeniem rodzinnym, o ktore mozna sie ubiegac jak o kazde inne swiadczenie - jesli na nowy okres (listopad) to wniosek na ten listopad mozna skladac od wrzesnia - w y m y s l a j a niepotrzebnie odkladaja to co i tak jest nieuniknione;-) no ale jesli w twoim mopsie tez tak wymyslaja to pewnie tego nie przeskoczysz... chociaz jestem bardzo ciekawa co zrobia jak zlozysz im ten wniosek mimo wszystko:) z dochodami za 2013:) a zaswiadczeniem sie nie przejmuj, przeciez stwierdza i tak tylko to co juz bylo i nic tego nie zmieni