Czy moge w taki sposób policzyc dochód?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
inspektor123
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Czy moge w taki sposób policzyc dochód?

Post autor: inspektor123 »

pytanie moje to: Czy mogę wyliczyc dochód na podstawie tylko pit 11, bo z empatii mam straszny bałagan.
Pan ma stałą umowe a w roku bazowym miał pełno zleceniówek i nic mi sie tam nie zgadza ze składkami. Myślałam, żeby tylko wziąć pod uwagę dochód z pracy stałej, składki i podatek z pit?
z podatkiem tez niewiem jak zrobic bo rozliczali sie wspólnie. myslałam że wziąśc wpisac im ich podatki z pit oddzielnie a na oswiadczeniu ulge na dzieci. Mogę tak zrobic?
Ulciak
Referent
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
Kontakt:

Re: Czy moge w taki sposób policzyc dochód?

Post autor: Ulciak »

Strasznie chcesz iśc na skróty ale tu sie nie da.
Rozumiem że pan ma stałą pracę, a zleceniówki idą do utraty. Potrzeba więc wszystkie pity obojga, a podatek policzysz proporcjonalnie. Ulga na dzieci na oświadczenie? Z jakiej racji?
inspektor123
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Re: Czy moge w taki sposób policzyc dochód?

Post autor: inspektor123 »

Zakręciłam sie strasznie bo wychodzą mi różnice w składkach miedzy pitem a empatią. nic sie nie zgadza. wiem że na pitach jest 7% a w empatii 9% ale obliczam a to i tak sie nie zgadza. a te grosze w wym przypadku są ważące.
ODPOWIEDZ