CZY MOŻNA UTRACIĆ DOCHÓD Z Z ZAGRANICY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 06 mar 2014, 15:14

Pan pracował za granicą w 2012 r., i OBECNIE NIE PRACUJE JEST W Polsce dochód wykazał na oświadczeniu o dochodach nieopodatkowanych CZY W TEJ SYTUACJI NALEŻY UTRACIĆ DOCHÓD Z ZAGRANICY ????
~ewelina

Napisano: 06 mar 2014, 15:19

nie utracamy dochodu nieopodatkowanego
~just

Napisano: 06 mar 2014, 15:23

przeglądając wniosek okazała się ( wnioskodawca napisał w oświadczeniu ) że za za 2012 r., rozliczył się z dochodów z polskim urzędem skarbowym i dochód jest wykazany na zaświadczeniu z Urzędu Skarbowego czy w tenj sytuacji można utracić
~ewelina

Napisano: 06 mar 2014, 15:27

też miałam taki sam przypadek tzn. pracował za granicą w 2012 r. i wpisał mi te dochody na zaśw. o dochodzie niep. opodatkowaniu, ze skarbowym się nie rozliczał w Polsce, ja ten dochód utraciłam - to źle??
~Asia

Napisano: 06 mar 2014, 15:31

ja też utraciłam.....
~ola

Napisano: 06 mar 2014, 15:32

właśnie nie wiem na szkoleniu mówili mi , iż pomimo że dochody zagranicy wykazane są w polskiej złotówce, to wnioskodawca musi wpisać na oświadczeniu o dochodzie nieopodatkowanym w walucie obcej i my zgodnie z naszymi przepisami przeliczamy na polskie złotówki i ukracamy ale czy do końca jest to w porządku to nie wiem
~ewelina

Napisano: 06 mar 2014, 16:50

\"nie utracamy dochodu nieopodatkowanego\" just a gdzie w ustawie jest zapis że się nie utraca nieopodatkowanego? W ustawie masz konkretnie zapisane co można utracić a co nie!
~Benek

Napisano: 06 mar 2014, 18:45

\'masz konkretnie zapisane co można utracić...\'

Tak.

\'...a co nie!\'

Nie.

Ustawa określa katalog dochodów utraconych (i uzyskanych) enumeratywnie. Czyli zawiera wszystkie dopuszczalne elementy możliwe do utracenia (i uzysku). Jak czegoś w tym katalogu nie ma to nie jest to dochód utracony (lub uzyskany).
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2014, 22:08

Iks prosze wytłumacz jeszcze, jedno zdanie czy dobrze że utracamy?
~Ania

Napisano: 07 mar 2014, 1:12

nie ma utraty potwierdzam
~anna

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x