CZY MOŻNA UTRACIĆ DOCHÓD Z Z ZAGRANICY - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 07 mar 2014, 14:47

Maja , nie wiesz gdzie wpisuje sie dochody osiagane za granica nie podlegajace opodatkowaniu w polsce? to moze lepiej sie przyjrzyj tiretom z zalacznika nr 7 i potem rozporzadzenie par. 14
~bb

Napisano: 07 mar 2014, 14:56

dokładnie, musisz zobaczyć na podstawie jakiej umowy pracował, ja miałem raz umowa zlecenie, to utraciłem, a raz na podstawie umowy o dzieło, to nie utracałem, reszta to były umowy o pracę.
~Algar

Napisano: 07 mar 2014, 23:07

a co jest dla was w takiej sytuacji dokumentem potwierdzającym utratę dochodu? przyjmujecie umową albo świadectwo pracy w obcym języku i oświadczenie strony czy każecie tłumaczyć?
~florentyna

Napisano: 08 mar 2014, 22:25

u nas już coraz częściej mają świadectwa pracy dwujęzyczne, a jeśli tylko po niemiecku to tłumaczą. I normalnie utracam ten dochód.
~hania

Napisano: 09 mar 2014, 19:58

My też utracamy.
~Iwa

Napisano: 10 mar 2014, 10:07

a jeśli strona twierdzi że w danym państwie nie wydają świadectw pracy i posiada jedynie umowe o pracę w 2 językach a obecnie jest zarejestrowany w PUP- to utracacie?
~KasiA

Napisano: 10 mar 2014, 10:19

oświadczenie strony + umowa i utracam
~bogus

Napisano: 10 mar 2014, 11:06

a jeśli rozlicza się w niemczech i przynosi dokument przetłumaczony i brak jest składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne , to jak je udowodnić ?
Jest tylko dochód uzsykany w roku 2012 ?
~janka

Napisano: 10 mar 2014, 11:06

a jeśli rozlicza się w niemczech i przynosi dokument przetłumaczony i brak jest składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne , to jak je udowodnić ?
Jest tylko dochód uzsykany w roku 2012 ?
~janka

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x