Maja , nie wiesz gdzie wpisuje sie dochody osiagane za granica nie podlegajace opodatkowaniu w polsce? to moze lepiej sie przyjrzyj tiretom z zalacznika nr 7 i potem rozporzadzenie par. 14
dokładnie, musisz zobaczyć na podstawie jakiej umowy pracował, ja miałem raz umowa zlecenie, to utraciłem, a raz na podstawie umowy o dzieło, to nie utracałem, reszta to były umowy o pracę.
a co jest dla was w takiej sytuacji dokumentem potwierdzającym utratę dochodu? przyjmujecie umową albo świadectwo pracy w obcym języku i oświadczenie strony czy każecie tłumaczyć?
a jeśli strona twierdzi że w danym państwie nie wydają świadectw pracy i posiada jedynie umowe o pracę w 2 językach a obecnie jest zarejestrowany w PUP- to utracacie?
a jeśli rozlicza się w niemczech i przynosi dokument przetłumaczony i brak jest składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne , to jak je udowodnić ?
Jest tylko dochód uzsykany w roku 2012 ?
a jeśli rozlicza się w niemczech i przynosi dokument przetłumaczony i brak jest składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne , to jak je udowodnić ?
Jest tylko dochód uzsykany w roku 2012 ?