czy mozna wyslac zapytanie do wydzialu komunikacji czy dl ma - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 07 maja 2014, 13:33

witam, z wywiadu z dl alim wynika ze nie ma prawa jazdy ale jak skladam wniosek o sciganie to musze tez o zatrzymanie prawka...latwiej by bylo wyslac zapytanie cz dl wogole posiada prawo jazdy,,,czy mozna wyslac takie zapytanie i na jaki art sie powolac??? Art. 19 ust. 2 i art. 22 ust. 1, ust. 2 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2009 r. Nr 1, poz. 7 z późn. zm.) ???
gosiakops

Napisano: 07 maja 2014, 13:35

brak podstawy prawnej, poza tym nie odbieraj chleba innym
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2014, 13:53

ja ustaliłam ze starostwem że wysyłam do nich zapytanie i jeżeli okaże się że ma prawo jazdy to dopiero wtedy wysyłam wniosek, bo starostwo na każdy nasz wniosek musi wszczynać postępowanie i jeżeli dłużnik nie ma prawka to muszą je umarzać (tak mi powiedzieli) więc lepiej dla nich najpierw zapytać (wysyłam zapytanie nawet jeżeli w wywiadzie dłużnik oświadczył ze nie posiada prawka )
ola2

Napisano: 07 maja 2014, 13:53

nie ma to jak działać bezprawnie...
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2014, 14:45

ja wyslalam wniosek do starostwa o zatrzymanie prawa jazdy nie wiedzac czy dłuznik posiada i dostałam postanowienie o odmowie wsczecia postepowania gdyz : w uzasadnieniu napisali >>>>>>>>> A) ja jako organ dłuznika nie ustaliłam czy osoba posiada uprawnienia do kierowania pojazdami
B) dłuznik nie posiada uprawnień

;)
merida

Napisano: 07 maja 2014, 14:59

skarga/odwołanie od tego czegoś.
Obowiązek z wystąpienia z zapytaniem o prawo jazdy ciąży na staroście nie na tobie. Nie mam tego zapisanego
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x